Nasrullah’ta ‘vefa’ gecesi;

Nasrullah’ta ‘vefa’ gecesi

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılında Kastamonu Belediyesi tarafından mevlid programı tertip edildi....

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılında Kastamonu Belediyesi tarafından mevlid programı tertip edildi.

Nasrullah Cami’nde Atatürk’ün vefatının yıl dönümünde Kastamonu Belediyesi tarafından şehirde bir ilk olarak mevlid programı tertip edildi. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda etmiş nice kahramanlarımızın ruhlarına ithafen mevlid-i şerif okundu.

Mevlide Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ömer Sülün, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı J. Alb. Mehmet Çelik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Zafer Özden, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Vidinlioğlu; “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihal edişinin 84. yıl dönümünde rahmet, özlem, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Bu akşam tertip ettiğimiz mevlid programı ile de hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hem de canlarını vatan toprakları uğruna feda etmiş tüm kahraman evlatlarımızı dualarımızla andık. Rabbim her birinin mekanlarını cennet, kabirlerini nur eylesin. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleriyle aydınlattığı yoldan yürümeye devam edeceğiz. O’nun mirasını korumaya, yükseltmeye ve gelecek nesillere taşımaya tüm gücümüzle gayret edeceğiz” dedi. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum