Matemle değil, özlemle!..;

Matemle değil, özlemle!..

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. vefat yıldönümü nedeniyle yurt genelinde anma etkinlikleri düzenlenecek. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ulu Önder’in ebediyete irtihalinin 84’üncü yılında Kastamonu’da yapılacak olan anma programı bugün saat 08.55’te başlayacak. 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren Atatürk anısına, Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlenecek....

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. vefat yıldönümü nedeniyle yurt genelinde anma etkinlikleri düzenlenecek. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ulu Önder’in ebediyete irtihalinin 84’üncü yılında Kastamonu’da yapılacak olan anma programı bugün saat 08.55’te başlayacak. 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren  anısına, Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlenecek.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında bugün saat 08.55’de Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtına valilik ve belediye çelengi ile çelenk sunmak isteyen siyasi parti ve sivil toplum kuruluşların çelenkleri sunulacak. Ardından saatler Ata’nın vefat saati olan 09.05’i gösterdiğinde tüm Türkiye’de sirenler çalacak. 1 dakikalık saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı’mız okunacak.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından 10 Kasım etkinlikleri Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda devam edecek. Saat 09.20’de yapılacak olan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirilerek, şiir, müzikli drama gibi etkinlikler yapılacak. Valilik tarafından yapılan etkinliklere tüm Kastamonu halkının davetli olduğu belirtildi. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum