‘TOGG çok güzel, bir de ucuz olsa…’;

‘TOGG çok güzel, bir de ucuz olsa…’

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim'de görkemli bir tören ile banttan inmişti. CNGHaber ve Açıksöz TV muhabirleri Kastamonu halkının, yerli otomobilimiz TOGG hakkındaki görüşlerini aldı....

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim'de görkemli bir tören ile banttan inmişti. CNGHaber ve Açıksöz TV muhabirleri Kastamonu halkının, yerli otomobilimiz TOGG hakkındaki görüşlerini aldı.

“BİR ARAÇ ALACAK OLSAM TOGG ALIRIM”

TOGG’un tanıtım videosunun  öğretmenleri tarafından okulda izletildiğini dile getiren lise öğrencisi Zekeriya Arslan; “Şahsen TOGG’u başarılı buluyorum. Türkiye'nin kendi ürettiği ilk yerli markası ve elektrikli olması bakımından gayet başarılı buldum. Bir araç alacak olsam TOGG alırım. Çünkü, hem yerli ve milli, kendi aracımız ve donanımı bakımından elektrikli olması çok başarılı. İlk yerli üretim araba olmasına rağmen bence çok güzel. O yüzden ben TOGG’u almayı düşünürdüm” dedi.

“KASTAMONU’DA YOLLAR, ARAÇLARIN OTOMATİK PİLOT MODUNDA KULLANILABİLECEĞİ YOLLAR DEĞİL”

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş da; “TOGG, asgari ücrete göre halkın alabileceği bir fiyata sahip değil. Fiyatı benim için fazla, ama kullanır mıydım, kullanırdım. Elektrikli olması güzel de, Türkiye’deki yol altyapısına göre yapılması lazım. Mesela Kastamonu’daki yollar araçların otomatik pilot modunda kullanılabileceği altyapıya sahip değil. Halkın alabilmesi için daha ucuz olmasını istiyorum. 18 yaşındayım, ileride eğer bir araba kullanacak olursam TOGG’u kullanmak isterdim. Öğrendiğim kadarıyla 1 milyon adet sınırlı üretim olacak. Herkesin ilk başta alabileceğini düşünmüyorum” diye konuştu.

“HALK, TOGG’U ALAMIYORSA PEK BİR ANLAMI OLMAZ”

Bir araç alacak olsa tercihlerinin arasında TOGG’un olduğunu dile getiren Süleyman Talha Kaya ise; “TOGG zaten elektrikli, fosil yakıtlı araçlar gibi doğaya zarar vermiyor. Zaten Amerika’daki zengin kişiler elektrikli otomobili daha fazla tercih ediyor. Biz de, bizden daha fakir ülkelere ihracatı daha kolay yaparız diye düşünüyorum. Fiyatı bana uygunsa alırım. Halk TOGG’u alamıyorsa pek bir anlamı olmaz” diye konuştu.

“YAKITIM BİTTİ DERDİNE DÜŞMEDEN KEYİFLİ BİR YOLCULUK YAPILACAK"

Ülkemizin modernleştiğine vurgu yapan Leyla Saka da; “Yakıtım bitti derdine düşmeden keyifli bir yolculuk yapılacak. Param olsa alırım. TOGG hiçbir zaman sahip olamayacağım bir araç. Param olsa niye almayayım ki? Parti gözetmeden değerlendirme yapıyorum, şu anki iktidarın bu şekilde bir gelişmeye neden olması iyi bir şey” ifadelerine yer verdi.

“PİYASADA REKABET EDEBİLMESİ AÇISINDAN BU ÇOK ÖNEMLİ”

TOGG üretiminin Türkiye için çok önemli bir proje olduğunu söyleyen Yavuz Durakoğlu ise şu ifadelere yer verdi; “Bu proje ülkemiz için faydalı olacaktır. Cari açığın kapatılması noktasında arzu edilen bir gelişmeydi. Bunu da hükümetimiz başardı. TOGG’un yerli ve milli olması ile elektrikli bir araba olması önem arz ediyor. Çünkü, piyasada rekabet edebilmesi açısından bu çok önemli. Aracın elektrikli olması zaten gerekiyordu. Çünkü, bundan sonra içten yanmalı, benzinli veya dizel motorlu araç üretimi daha da azalacak ve insanlar daha çok elektrikli araca yönelecek. Bu üretimin ekonomik anlamda ülkemize katkısı olacak, işsizlik anlamında bir katkısı olacak. Teknoloji anlamında da Türkiye’ye çok katkısı olacak. Çünkü, bizim yapacağımız bu elektrikli araç, 500 kilometre gidiyor. Ama ileride daha da geliştirilecek. Bence rakiplerimize göre iyi bir yerdeyiz. Ben bir vatandaş olarak TOGG’u almayı tercih ederim” sözlerini kullandı. (Banu Türkmenoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum