KastaMall’de organ bağışı standı açıldı;

KastaMall’de organ bağışı standı açıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla ‘Her bağış yeni bir hayattır, organ bağışı hayat kurtarır. Gelin siz de hayat kurtarın’ sloganıyla etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler çerçevesinde Kastamall AVM’de organ bağışı standı açıldı. Sağlık görevlileri, organ bağışına dikkati çekmek amacıyla açtıkları stantta, organ bağışına yönelik vatandaşlara bilgilendirme yaparak, bağış yapmak isteyenler için form doldurmalarına yardımcı oldu....

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla ‘Her bağış yeni bir hayattır, organ bağışı hayat kurtarır. Gelin siz de hayat kurtarın’ sloganıyla etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler çerçevesinde Kastamall AVM’de organ bağışı standı açıldı. Sağlık görevlileri, organ bağışına dikkati çekmek amacıyla açtıkları stantta, organ bağışına yönelik vatandaşlara bilgilendirme yaparak, bağış yapmak isteyenler için form doldurmalarına yardımcı oldu.

Her yıl 3-9 Kasım tarihleri arası Organ Bağışı Haftası olarak kutlanıyor. Hem Organ Bağışı Haftası’na dikkat çekmek hem de vatandaşları bu konu hakkında bilgilendirmek amacıyla Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kastamall AVM’de bilgilendirme standı açıldı. Bu stant sayesinde vatandaşlar hem organ bağışı hakkında detaylı bilgi alabildi hem de organ bağışında bulunmak isteyenler ancak nereden yapabileceğini bilmeyenler için kolaylık sağladı.

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü, bugün 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sepetçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, yarın ise 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ve Polis Meslek Yüksekokulu’nda (PMYO) organ doku farkındalık eğitimi verecek.

“BİR GÜN, ORGAN NAKLİ İÇİN OLUŞAN BU SIRADA BİZLER DE OLABİLİRİZ”

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, çok sayıda vatandaşın organ nakli için sırada olduğunun bilgisi verilerek; “Bir gün bu sırada bizler de olabiliriz.Müdürlük olarak hedefimiz koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinin yanında, organ bekleyen mevcut hastalarımıza yaşam şansı sunabilecek organ teminini yüksek seviyelere çıkarmaktır” ifadelerine yer verildi.

ÇAVUŞ; “DAHA ÖNCEDEN DE ORGAN BAĞIŞI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORDUM”

İl Sağlık Müdürlüğü’nün açtığı standa, organ bağışı için form dolduran Kevser Çavuş, organ bağışının önemine dikkat çekerek; “Yüz hariç doku ve organlarımı bağışladım. Yaşım genç olsa da şu anda vefat etsem, yarın öbür gün başkasının yaşamına katkı sağlayarak daha fazla yaşamasını neden sağlamayım ki. Kendim isteyerek bağışta bulundum, kimsenin zorlamasıyla yapmadım. Daha önceden düşündüğüm için de benim için kolay oldu” dedi.

“NEREDEN BAĞIŞ YAPILACAĞINI BİLMİYORDUM, O YÜZDEN STANT AÇILMASINI YARARLI BULUYORUM”

İl Sağlık Müdürlüğü’nün açmış olduğu standı çok faydalı bulduğunu aktaran Çavuş, ayrıca herkesi doku bağışı ve organ bağışına davet ederek;  “Ben organ bağışı yapmak istiyordum ama nereden yapacağımı bilmiyordum. Bu standı görünce, ‘Olabilir, bir konuşayım ve görüşeyim’ dedim.  Alışveriş merkezi gibi yerlerde insanlar sormak için bile konuşsa,  bir başka birine daha söylüyor ve daha fazla insana yayıldığını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı. (Banu Türkmenoğlu / Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum