Büyük Britanya'yı 39-14 mağlup ettik;

Büyük Britanya'yı 39-14 mağlup ettik

Kastamonu Belediyespor oyuncularının da yer aldığı A Milli Kadın Hentbol Takımımız, 2023 Kadınlar Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Turu'nda Büyük Britanya ile oynadığı ilk maçı 39-14’lük skorla kazandı....

THF Spor Salonu’nda oynanan ve Romanya Hentbol Federasyonu'ndan Georgiana Murariu ve MihaelaParaschiv ikilisinin yönettiği karşılaşmanın ilk 10 dakikası 7-5 ve ilk 20 dakikası 15-7 Milli Takımımızın üstünlüğü ile geçilirken, ilk yarıyı Milli Takımımız 23-7'lik skorla önde kapattı.  

Karşılaşma öncesi A Milli Kadın Hentbol Takımımız'ın efsane oyuncularından Yeliz Yılmaz'a Türk hentboluna katkılarından dolayı THF Başkanı Uğur Kılıç tarafından ödül verildi.

Millilerimiz rövanşı da geçerek tur atlamaları halinde play-off'a yükselecek ve rakibi olacak ülke milli takımı ile 7/8 Nisan ve 11/12 Nisan 2023 tarihlerinde karşılaşacak. Play-off'ta tur atlayan takımlar Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazanacak. 26. IHF Dünya Kadınlar Hentbol Şampiyonası, Uluslararası Hentbol Federasyonu tarafından 2023'te Danimarka, Norveç ve İsveç'in ortak ev sahipliğinde düzenlenecek.

A Milli Kadın Hentbol Takımı Büyük Britanya maçı kadrosunda şu oyuncular yer aldı:

Kaleci: Halime İslamoğlu (İzmir B. BLD SK), Yaren Berfe Göker (Kastamonu BLD GSK)

Sol Kanat: Kübra Sarıkaya (Kastamonu BLD GSK), Elif Sıla Aydın (Konyaaltı BLD GSK)

Sağ Kanat: Emine Gökdemir (Kastamonu BLD GSK), Zeynep Nur Ulukoz (Görele Belediyesi SK), MerveÖzkaşıkçı (Yenimahalle BLD SK)

Sol Oyun Kurucu: Neslihan Çalışkan (Kastamonu BLD GSK), Aslı İskit Çalışkan (Cs Magura), Eda Nur Çetin (Konyaaltı BLD SK)

Orta Oyun Kurucu: Gülcan Tügel (Yenimahalle BLD SK), Dönegül Bozdoğan (Konyaaltı BLD SK)

Sağ Oyun Kurucu: Beyza Karaçam (IFK Kristianstad ), Merve Özbolluk (Üsküdar BLD SK)

Pivot: Nurceren Akgün Göktepe (Kastamonu BLD GSK), Ceren Demirçelen (Kastamonu BLD GSK)

Teknik Kadro: CosticaBuceschi (Başantrenör), Mehmet Serkan İnci (Antrenör), Ragıp Demirman (Kaleci Antrenörü), İlker Kurtulmuş (Performans Antrenörü), Abdullah Sinan Akoğlu (Fizyoterapist), Cenk Uzunca (Masör), Bora Serter (Takım Menajeri)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum