Nebati, esnafın taleplerini dinledi;

Nebati, esnafın taleplerini dinledi

Bir dizi program kapsamında Kastamonu’ya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Nasrullah Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra esnafı ziyaret etti....

Bir dizi program kapsamında Kastamonu’ya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Nasrullah Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra esnafı ziyaret etti. Esnafın istek ve taleplerini dinleyen Bakan Nebati, el işlemeleri satan bir iş yerine girerek Taner Baysa isimli esnaf ile bir süre sohbet etti. Nebati, “Az önce bir toplantı gerçekleştirdik. Orada kadın kooperatifleriyle ilgili bir sohbet gerçekleştirildi. Ben de kadın kooperatiflerine devlet bankaları ciddi manada destek veriyor. Kadın kooperatiflerini kurup özellikle burada böyle el işlemeleriyle onları da istihdam etmiş oluruz, onlara da ev bütçelerine destek vermiş oluruz. Kastamonu’da üç tane kadın kooperatifi olduğunu öğrendim, bunları da inşallah daha da geliştirelim. Devlet bankaları ciddi destekler veriyor kadın kooperatiflerine, ayrıca bizlerde Bakanlık olarak ayrı destek veriyoruz. Özellikle böyle el işlemelerinde kadınların emekleri çok oluyor, bizlerde bu noktada kadın kooperatiflerin geliştirilmesi noktasında ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya hazırız. Bizlerde elimizden geldiğince sizleri bu konuda destekleriz” dedi.

Esnaf ziyaretleri sırasında Bakan Nebati’ye Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünleri olan çekme helva ile pastırma ikram edildi. (iha)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum