Belediye’ye 39 milyon liralık ek ödenek;

Belediye’ye 39 milyon liralık ek ödenek

Kastamonu Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantılarının ikinci oturumu, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. İkinci oturumda önceki toplantıda, belediye müdürlüklerinin ihtiyaçları doğrultusunda talep edilen ek ödeneğin komisyon incelemesi ardından meclisçe görüşüldü. Oylamaya sunulan 39 milyon 45 bin TL ek ödenek, oy çokluğuyla kabul edildi....

Kastamonu Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantılarının ikinci oturumu, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. İkinci oturumda önceki toplantıda, belediye müdürlüklerinin ihtiyaçları doğrultusunda talep edilen ek ödeneğin komisyon incelemesi ardından meclisçe görüşüldü. Oylamaya sunulan 39 milyon 45 bin TL ek ödenek, oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP, EK ÖDENEĞE ÇEKİMSER OY VERDİ

CHP’li Belediye Meclisi üyeleri, ek ödeneğin müdürlükler arasında dağılımını doğru bulmadıkları gerekçesiyle çekimser oy kullandı. Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu bunun üzerine yaptığı konuşmada; “Müdürlükler, ihtiyaçları doğrultusunda ödenek talep ediyor. Bizler de ona göre dağılım yapıyoruz. Zaten hiçbir müdürlük muhasebeleştiremedği bir şeyi ek ödenek talebi olarak getirmez. Bu ihtiyaca binaen yapılmış bir şey” ifadelerine yer verdi.

MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİNE 12 MİLYON TL

38 milyon 45 bin liralık ek ödeneğin müdürlüklere dağılımı ise şöyle; “İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, müteahhitlik hizmetleri 12 milyon TL, Yazı İşleri Müdürlüğü; posta ve telgraf gideri 75 bin TL, Özel Kalem Müdürlüğü; temsil ağırlama, tören, fuar, organizasyon giderleri 750 bin TL, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü; cenaze giderleri 500 bin TL, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü; diğer tüketim mal ve hizmet alımları 50 bin TL, iş makinesi kiralama giderleri 600 bin TL, içme suyu tesisi yapım giderleri 6 milyon TL, kanalizasyon tesisi yapım giderleri 8 milyon TL, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü; tanıtma ağırlama, tören, fuar organizasyon giderleri 700 bin TL, baskı ve cilt giderleri 400 bin TL, dernek, birlik, kurum, kuruluş, sandık vb. 1 milyon 500 bin TL, kırtasiye alımları 150 bin TL, diğer tüketim mal ve hizmet alımları 600 bin TL, büro ve işyeri malzeme alımları 20 bin TL, diğer hizmet alımları 50 bin TL, basılı yayım alımları 50 bin TL, diğer yiyecek ve içecek alımları 100 bin TL, Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü; büro malzemeleri alımları 350 bin TL, diğer hizmet alımları 150 bin TL, diğer tüketim mal ve hizmet alımları 300 bin TL, kereste ve kereste ürünleri alımı 200 bin TL, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü; taşıt kiralama giderleri 1 milyon 500 bin TL, yol yapım giderleri 1 milyon 500 bin TL, Mali Hizmetler Müdürlüğü; diğer sermaye giderleri 1 milyon TL, Fen İşleri Müdürlüğü; diğer giderler 2 milyon 500 bin TL, genel toplam 39 milyon 45 bin TL.”

Toplantıda görüşülen bir diğer konu ise birinci oturumda, incelenmek üzere komisyona sevk edilen nakdi sermaye ve 2023 mali yılını izleyen iki yılın bütçesi ve gelir tarifesi ile 2023 yılı idari performans programı konuları oldu. İncelemenin ardından komisyon çalışmalarının devam edeceği kaydedilerek meclisin bilgisine sunuldu. (Banu Türkmenoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum