‘Vedat Tek Kültür Merkezi yetersiz kalıyor’;

‘Vedat Tek Kültür Merkezi yetersiz kalıyor’

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Meclis Başkanı Güray Parçal, başkanlığında yapılan toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. Meclise sunulan Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu raporunda Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi’nin yetersiz kaldığı kaydedildi....

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Meclis Başkanı Güray Parçal, başkanlığında yapılan toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. Meclise sunulan Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu raporunda Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi’nin yetersiz kaldığı kaydedildi.

Ardından Azdavay’ın Çömlektepe Köyü Karaçam Mahalle bağlısı Pelitçik ile Topuk Köyü Mantaroğlu Mahallesi’ne ihtilafsız su tahsisi hakkında hazırlanan Hukuk İşleri Komisyonu raporu görüşüldü. Su tahsisi uygun görülerek rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Bir diğer maddede ise ilimizde gençler başta olmak üzere, halkın her türlü sanatsal ve kültürel etkinlik ve faaliyetlerin yapılabilmesi için görülen eksiklik üzerine, Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu’nun raporu meclisin bilgisine sunuldu. Vedat Tek Kültür Merkezi’nin yetersiz kaldığı belirtildi. Yeni bir kültür merkezinin yapılması talep edildi. Rapor üzerine söz alan İGM Başkanı Güray Parçal, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde, konuyla ilgili yer tahsisinin yapılması amacıyla çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Meclisin son maddesinde ise, Bozkurt Ezine Çayı Taşkın Koruma Projesi işinde kamulaştırma kapsamına alınan Çayyanı Aşağı Mevkii’nde bulunan 2 adet taşınmazın 1 milyon 96 bin 150 TL bedelle devir ve uzlaşma için Strateji ve Geliştirme Müdürü Mehmet Bekar’ın yetkilendirilmesi oy birliği ile kabul edildi. (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum