Ağırlaştırılmış müebbet talebi;

Ağırlaştırılmış müebbet talebi

İstanbul Esenler’de 19 yaşındaki Asiyenur Atalay’ın sokak ortasında erkek arkadaşı tarafından öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede şüpheli hakkında ‘kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurma suçunda’ ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıla kadar hapis cezası istendi....

Esenler’de 4 Mayıs 2022 tarihinde erkek arkadaşı Ümit K. tarafından silahla başından vurularak öldürülmüştü. 19 yaşındaki Asiyenur Atalay’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Ümit K. ile maktul Asiye Atalay’ın 7 yıl önce kendi aralarında nişanlandıkları anlatıldı. Olay günü şüpheli Ümit K.’nin Asiye Atalay’ın ailesinin evine giderek bayramlaştığı, maktulün annesinin ise kızının evde olmadığı arkadaşına gittiğini söylediği belirtildi. Olay günü tanık Çiğdem’in sosyal medya üzerinde canlı yayın açarak şarkı söylediği, daha sonrasında Asiye Atalay’ın ‘Neredesin, size geliyorum’ dediği ve arkadaşı ile teyzesini yanına alarak tanığın evine gittiği aktarıldı. Asiye Atalay ve beraberindeki 2 kişi bahse konu adrese gittiklerinde apartman girişinde şüpheli Mesut G.’nin kendilerini durdurarak, ‘Gitmeyin benim evime. Asiye girme benim evime’ dediği kaydedildi. Daha sonrasında Çiğdem’in ‘siz eve gelin, onun zaten uzaklaştırması var’ demesi üzerine Asiye Atalay ve beraberindekilerin eve çıktıkları belirtildi.

“BİRLİKTE KASTAMONU’YA GİTMİŞSİNİZ, HEPSİNİ ÖĞRENDİM”

İddianamenin devamında Çiğdem’in tekrar sosyal medya hesabı üzerinde canlı yayın açarak, oyun havaları eşliğinde oyunlar oynadıkları, bu sırada Ümit K. canlı yayına girerek ‘Asya seni de o yanındakini de vuracağım. Bekleyin siz ben geliyorum. Evini biliyorum. Oynadığın oyunları açtığın göbeği sana göstereceğim. Kollayın kendinizi. Geberteceğim sizi’ şeklinde yorum yaptığı daha sonra canlı yayının kapatıldığı iddianamede yer aldı.

İddianamede olay şöyle anlatıldı, "Asiye Atalay ve beraberindeki ikili evden çıkarak yürüdükleri esnada Ümit K. yanlarına geldi. Daha sonra Ümit K. yanındaki silahı çıkartarak Asiye Atalay’ın çantasına koydu. Ümit K., Asiye Atalay’a ‘Yasin’le konuşuyormuşsun. Birlikte Kastamonu’ya gitmişsiniz. Hepsini öğrendim. Ben sana göstereceğim’ demesi üzerine Asiye Atalay da, ‘Yok öyle bir şey, yanlış duymuşsun’ dedi. Sonrasında Ümit K. ile Asiye Atalay’ın tartışmaya başladığı, tartışma sonucunda şüpheli Ümit K. Asiye Atalay’a iki el ateş ederek öldürdü."

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Şüpheli Ümit K. hakkında ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Diğer sanık Mesut G. hakkında ise ‘kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan müebbet hapis ve ‘ruhsatsız silah bulundurma suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılması talep edildi. (iha)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum