Hz Pir Camii ibadete açıldı;

Hz Pir Camii ibadete açıldı

Kastamonu’nun en önemli tarihi ve inanç merkezlerinden biri olan tarihi Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camii, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından tekrar ibadete açıldı....

Kastamonu’nun en önemli tarihi ve inanç merkezlerinden biri olan tarihi Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camii, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından tekrar ibadete açıldı.

1580 yılında inşa edilen Şeyh Şaban-ı Veli Camii, bir süredir devam eden restorasyon çalışmalarının tamamlanması üzerine yeniden ibadete kapılar açıldı. Kılınan öğlen namazı ile birlikte ibadete açılan tarihi camide restorasyon sonrası ilk namazda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da yer aldı.

Kılınan öğlen namazına Bilal Erdoğan’ın yanı sıra; Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve müdürleri ve vatandaşlar da katıldı. Öğlen namazının ardından cemaate ikramlarda bulunuldu.

Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camii'nin restorasyonu, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün denetim ve koordinasyonunda, Gür Yapı Restorasyon Taahhüt ve Ticaret A.Ş. sponsorluğunda gerçekleştirildi. Restorasyon sırasında duvarlar arasında ortaya çıkarılan Fetih Suresi de restore edilerek koruma altına alındı. (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum