DSİ’nin Ezine’deki çalışmaları sürüyor;

DSİ’nin Ezine’deki çalışmaları sürüyor

11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketinde büyük hasar alan Bozkurt ilçemizde bulunan Ezine Çayı’ndaki ıslah çalışmaları devam ediyor....

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Lütfi Akca, çay üzerindeki 3 kemer köprünün kaba inşaatlarının tamamlandığını, 1 köprünün ise beton imalatlarının devam ettiğini kaydetti.

Genel Müdür Akca, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “DSİ Genel Müdürlüğümüz, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. 11 Ağustos 2021 tarihinde sel afetine maruz kalan Kastamonu Bozkurt ilçemizde çalışmalar son hızla devam ediyor. Bozkurt Ezine Çayı işi kapsamında bugüne kadar 3 adet kemer köprünün kaba inşaatları tamamlanmış, 1 adet kemer köprüde ise beton imalatları devam ediyor, 9 bin 860 metre betonarme duvar imalatının 6 bin 200 metre tamamlanmış, 2 adet çelik yaya köprüsünde çalışmalar devam ediyor, üst havza tedbirleri kapsamında ise 1 adet geçirgen tersip bendi, 2 adet klasik tersip bendi ve 2 adet sel tırmığı imalatları tamamlanmış ve 2 adet klasik tersip bendinde ise çalışmaların devam etmektedir. Kalan imalatlar en kısa sürede tamamlanacaktır. Bozkurt ilçemizde, Ezince Çayı imalatların tamamlanması ile taşkın riskini azaltması planlanmaktadır.” (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum