Devrekani YEG Derneği’nden Bosna Hersek gezisi…;

Devrekani YEG Derneği’nden Bosna Hersek gezisi…

Başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Devrekani Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği, Avrupa’nın kapısı, Osmanlı diyarı Bosna Hersek'e çalışma gezisi düzenledi....

Leader Projesi kapsamında AB tarafından fon kaynağı yaratılan proje kapsamında, AB tarım ve hayvancılığı yerinde görmek ve Devrekani yöresel ürünlerinin ihracatını oluşturmak amaçlandı.
Devrekani’nin önemli iş adamlarının katıldığı teknik gezi  yönetim kurulu üyelerimiz Engin Şen, Ayşe Teryaki, dernek uzmanımız Gizem Çamcı ile beraber 17-21 Ekim tarihlerinde 10 kişilik bir heyetle gerçekleşti. Bosna Hersek’te ki çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret eden Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği, aynı zamanda bölgedeki  tarım ve hayvancılık modelleri üzerine de çeşitli incelemelerde bulunuldu.
Bosna Hersek gezisi kapsamında resmi kurumlardan, Tarım Müşaviri Hakan Eryılmaz, Ticaret Müşaviri Atalay Aydoğdu, TİKA Saraybosna Temsilciliği, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman ziyaret edildi.
Leader teknik çalışma gezisi kapsamında Tarım ve hayvancılık alanlarında ise bölgenin en gelişmiş tesisi olan ve içerisinde eğlence alanlarından üretim alanlarına, küçükbaş ve büyükbaş hayvan çiftliğine kadar birçok detay bulunan Malak Farma ve çeşitli çiftlik ziyaretleri yapıldı.
Ziyaret ile ilgili açıklama Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Dr. Gül Banu Çiçek Bideci; “Teknik gezimiz oldukça verimli oldu ve amacına ulaştı. Devrekani halkımızın bilgi ve becerisi Avrupa boyutuna ulaştı. Üyelerimizin ürettiği ürünlerin yurt dışında yer bulması için bu tür projeler fırsattır. Tarım ve hayvancılığımızın AB boyutuna taşınması ve teknolojiyi yakalayarak, halkımızın ekonomik kalkınması zor değildir. İlerleyen dönemler de bu tür projeler ile hem üreticilerimize, hem de ilçemize faydalı programlar geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum