‘Orman İşletme giderse Azdavay köy olur’;

‘Orman İşletme giderse Azdavay köy olur’

Milletvekili Baltacı; “Eğer tahkimat 20-30 metre civarında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından geçerse Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait garaj, sosyal tesisi ve lojmanların bir kısmı yıkılması gerekecek. Bu da Orman İşletme Müdürlüğü’nün Azdavay’da devam etmesiyle ilgili hayati bir tehlikeye işaret ediyor. Azdavay için Orman İşletme Müdürlüğü’nün burada bulunması Azdavay’ın ilçe olmasının teminatıdır. Azdavay’da orman üretiminin devam etmesinin teminatıdır. Azdavay’da ormanlardan karnını doyuran, ormanlardan iş ve aş elde eden orman köylüsünün varlığıdır teminatıdır. Eğer bu Orman İşletme Müdürlüğü buradan kaldırılacak olursa, iptal edilecek olursa Azdavay ilçe olmaktan köy olmaya doğru hızla gerileyeceği çok açıktır” dedi....

Azdavay’da dere genişletme çalışmaları nedeniyle gündeme gelen Azdavay Orman İşletme Müdürlüğü hakkındaki iddialar tartışılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, İlçe Orman İşletme Müdürlüğü’nün taşınacağı yönündeki iddiaları yalanlayarak; “Son günlerde çay yataklarımızda planlanıp yapılan taşkın koruma duvar yapım işi neticesinde Azdavay Orman İşletme Müdürlüğümüzün kıyı kenarından yaklaşık 2 bin 500 metrekare eksilme olmaktadır. Bu sebeple Azdavay Orman İşletme Müdürlüğü’nün saha yetersizliği nedeniyle kaldırılıp, başka ilçeye kurulacağı, birçok orman bölmelerimizin de çevre ilçelere bağlanacağı gibi asılsız ve tamamen gerçek dışı beyanlar ilçemiz halkını huzursuz etmiştir. Azdavay Orman İşletme Müdürlüğümüz, ilçemizin en vazgeçilmez kazanımı olup, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İşletme Müdürlükleri içinde ilk beşe girecek kadar da büyük ve karlı bir işletmedir. Azdavay Orman İşletmesi’nin yeterli alanı vardır. Hatta daha büyük bir alana ihtiyaç duyulursa da Azdavay sınırları içinde çok daha büyük alanlara sahiptir” demişti.

BALTACI, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve beraberindeki heyet, söz konusu iddialar üzerine Azdavay ilçesinde yapımı devam eden dere genişletme çalışmalarını sahada inceledi. Baltacı burada yaptığı açıklamada; “Azdavay’ın zarar görmemesi için bu dere ıslahının bir an önce akla, bilime ve vicdana uygun bir biçimde yapılması gerekiyor. Eğer tahkimat 20-30 metre civarında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından geçerse, Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait garaj, sosyal tesisi ve lojmanların bir kısmı yıkılması gerekecek. Bu da Orman İşletme Müdürlüğü’nün Azdavay’da devam etmesiyle ilgili hayati bir tehlikeye işaret ediyor. Eğer bu Orman İşletme Müdürlüğü buradan kaldırılacak olursa Azdavay’ın ilçe olmaktan köy olmaya doğru hızla gerileyeceği çok açıktır. Konuyu yerinde inceledik, takip ettik, gerekli görüşmeleri de yapacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. 

“ISLAHIN, AKLA VE VİCDANA UYGUN YAPILMASI GEREKİYOR”

Milletvekili Baltacı, köprü üzerinde yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2021 yılındaki o büyük sel felaketinden zarar gören dere yatağının üzerindeyiz. 2022 yılındaki sel felaketinde de bu dere yatağında büyük hasarlar meydana gelmişti. Şuanda dere yatağında, dere ıslah çalışmaları yürütülüyor. Dere ıslahı konusunda derenin sağına ve soluna yapılacak taş tahkimatlarını görüyoruz. Bir süredir konuyu Azdavay ilçe örgütümüz takip ediyor. Dün de Azdavay Belediye Meclis üyemiz Arif Uğur Demirci’nin kamuoyuna bir bilgilendirmesi oldu. Bu dere yatağı ve karşısındaki Orman İşletme Müdürlüğü’yle ilgili... İlçe başkanımız konuyu yakından takip ediyor. Heyetimizle birlikte konuyu yerinde incelemek için Azdavay’a geldik. Bizim için 2021’de ve 2022’de yaşanan sel felaketlerinden sonra bu derenin ıslahı ve yapılacak tahkimat duvarları çok önemli. Bir dahaki sel olaylarının felakete dönüşmemesi ve Azdavay’ın zarar görmemesi için bu dere ıslahının bir an önce akla bilime ve vicdana uygun bir biçimde yapılması gerekiyor.”

“İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KALDIRILIRSA, AZDAVAY KÖY OLMAYA DOĞRU HIZLA GERİLEYECEK”

Azdavay Orman İşletme Müdürlüğü konusunda gündeme gelen iddialar hakkında da konuşan Hasan Baltacı;  “Ama bir konu var ki özellikle üzerinde durulması gerekiyor. Bu derenin hemen karşısında Azdavay Orman İşletme Müdürlüğü var. Kastamonu’nun ilçeleri içerisinde orman üretimiyle üst sıralarda yer alan Azdavay’a ait Orman İşletme Müdürlüğü var. Bu derenin genişletme çalışmalarında taş tahkimatın bir kısmını Orman İşletme Müdürlüğü’nden geçeceği söylendi. Daha sonrasında 8-10 metrelik genişletmenin 20-30 metreye doğru çıkacağı söyleniyor. Biz yerinde inceledik, eğer tahkimat 20-30 metre civarında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından geçerse Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait garaj, sosyal tesisi ve lojmanların bir kısmı yıkılması gerekecek. Bu da Orman İşletme Müdürlüğü’nün Azdavay’da devam etmesiyle ilgili hayati bir tehlikeye işaret ediyor. Azdavay için Orman İşletme Müdürlüğü’nün burada bulunması Azdavay’ın ilçe olmasının teminatıdır. Azdavay’da orman üretiminin devam etmesinin teminatıdır. Azdavay’da ormanlardan karnını doyuran, ormanlardan iş ve aş elde eden orman köylüsünün varlığıdır teminatıdır. Eğer bu Orman İşletme Müdürlüğü buradan kaldırılacak olursa, iptal edilecek olursa Azdavay ilçe olmaktan köy olmaya doğru hızla gerileyeceği çok açıktır. Biz konuyu yerinde inceledik, takip ettik, gerekli görüşmeleri de yapacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız” ifadelerine yer verdi. (CNGHaber)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum