İTB’nin ilk kadın meclis üyesi oldu;

İTB’nin ilk kadın meclis üyesi oldu

Kuruluş girişimi 1880 yılına dayanan, ancak resmen 1924 tarihinde kurulan İstanbul Ticaret Borsası'nda (İTB) ilk kadın meclis üyesi Kastamonulu kökenli Işılay Reis Yorgun oldu....

Kuruluş girişimi 1880 yılına dayanan, ancak resmen 1924 tarihinde kurulan İstanbul Ticaret Borsası'nda (İTB) ilk kadın meclis üyesi Kastamonulu kökenli Işılay Reis Yorgun oldu.

Uzun yıllar kamuoyuna kapalı kalan İstanbul Ticaret Borsası, Ali Kopuz'un başkan seçilmesinden sonra ise büyük bir değişim geçirdi. Kamuoyuna açık toplantılar yapıldı, üyelerin katıldığı online 'Borsa Meydanı' buluşmaları gerçekleştirildi. Yenilik seçimlerde de devam etti. İstanbul Ticaret Borsası'nın bir asırlık tarihinde ilk defa bir kadın meclis üyesi seçildi. Rakipsiz başkan adayı olan Ali Kopuz'un "yoğun bir katılım oldu" diye nitelendirdiği seçimler sonunda Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Mehmet Reis’in kızı, Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, İTB’nin “ilk kadın meclis üyesi”, bakliyat ticareti komitesinin de başkanı oldu. Bakliyat sektörünün duayen isimlerinden Mehmet Reis'in kızı olan Işılay Reis Yorgun, sivil toplum örgütlerinde de önemli çalışmalara imza atmıştı. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum