Anadolu’da yangın ve kurtarma tatbikatı;

Anadolu’da yangın ve kurtarma tatbikatı

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi tarafından, Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Olası afet durumlarına karşı, hastane personelinin süreci doğru yönlendirmeleri ve karşılaşılabilecek eksikliklerin tespit edilerek giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen tatbikata, hastane personelinin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Ekipleri, İHH, Kastamonu Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) destek verdi....

Senaryo gereği 3. kattaki hasta servisinde çıkan yangın sonrası yangın sirenleri çalmaya başladı. Yangın sirenini duyan yangın söndürme, arama kurtarma ve ilk yardım ekibinde görevli olan hastane çalışanları tarafından güvenlik birimlerine haber verildi. Olay yerine sevk edilen güvenlik personeli kırmızı kod verilen katta duman olduğunu gördü. İhbar sonrası itfaiye, il afet acil durum müdürlüğü ekipleri 5 dakika içerisinde yangın yerine ulaşarak yangını söndürdü. 3. katta yoğun dumandan etkilenen hastalar itfaiye ve AFAD ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi.

Sorunsuz bir şekilde tamamlanan tatbikatın ardından, bir açıklamada bulunan Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Başhekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ertan Şahbat, tatbikatın çok başarılı geçtiğini ifade ederek, “Tedbir her zaman çok önemlidir. Yaşanacak bir olaya karşılık hastane olarak hazırlıklıyız. Rabbim hiçbir zaman afet göstermesin. Bu duygu ve düşüncelerle tatbikatta bizlere eşlik eden AFAD, UMKE, İHH ve itfaiye yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan tatbikat öncesinde, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce görevlendirilen ekip tarafından, “Yangın önleme ve söndürme tedbirleri, deprem ve acil durum” konularında eğitim verilerek, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi personeline yangın tüpleriyle yangın söndürme tekniği uygulamalı olarak yaptırıldı. (Mustafa Balcı)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum