Entegre’den ‘tasarım’ buluşması;

Entegre’den ‘tasarım’ buluşması

Kastamonu Entegre, Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın ikincisinde, “Tasarımda Multidisipliner Yaklaşım” başlıklı söyleşiye ev sahipliği yaptı. I-AM kurucu ortağı Emre Kuzlu ile Mercado Editörü Tuna Mert Topuz’un konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, mekânın yeni rolü tartışmaya açıldı....

Kastamonu Entegre, Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın ikincisinde, “Tasarımda Multidisipliner Yaklaşım” başlıklı söyleşiye ev sahipliği yaptı. I-AM kurucu ortağı Emre Kuzlu ile Mercado Editörü Tuna Mert Topuz’un konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, mekânın yeni rolü tartışmaya açıldı. 

Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın ikincisini, sektör profesyonelleri için bir ilham merkezi olarak tasarladığı KEAS Konsept Stüdyo’da gerçekleştirdi. “Tasarımda Multidisipliner Yaklaşımlar” temasıyla düzenlenen buluşmaya mimarlar I-AM Online Kurucu Ortağı Emre Kuzlu ile Mercado Kurucu Ortağı ve Editörü Tuna Mert Topuz konuşmacı olarak katıldı. Mimar ve içmimarların ilgi gösterdiği söyleşide, tasarım dünyasında multidisipliner yaklaşımlar, sanatçı işbirlikleri ve mekânın yeni rolü konuları tartışmaya açıldı. 

Z KUŞAĞINI MAĞAZAYA ÇEKMENİN YOLU DENEYİM YAŞATMAKTAN GEÇİYOR

Online alışverişin yaygınlaşması, pandeminin ortaya çıkarttığı yeni alışkanlıklar ve ekonomik zorluklar nedeniyle insanların dışarı çıkma motivasyonunda farklı deneyimler yaşama isteği yattığını belirten I-AM Online Kurucu Ortağı Emre Kuzlu, “Özellikle yeni kuşak tüketicinin ilgisini online alışveriş üzerinden mağaza içine çekmenin yolu, deneyim yaşatmaktan geçiyor.  Mekânların yeni rolü olarak da adlandırabiliriz bunu. Mekânlar sadece sundukları işlevsellik, estetik veya hizmetler ile değil; artık güçlü deneyimler ve bu deneyimlerin yarattıkları etkilerle akılda kalıyor” dedi.

MAĞAZAYA ÖZEL SANAT ESERİ ÖNEMLİ BİR ÇEKİM UNSURU

Kültür ve sanatın her daim mimarlık ile ilişki içinde ve yan yana ilerleyen disiplinler olduğuna dikkat çeken Mercado Editörü Tuna Mert Topuz ise sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde birçok önemli marka mekân algısını değiştirmek amacıyla dönemsel olarak sanatçılarla işbirliği yapıyor. Sanatçı, mağaza ile birebir ilişki kuran eserler tasarlıyor ve mağaza içinde kendi mekânını yaratıyor. Mekâna konumlandırılan eserle adeta bir sanat galerisine dönüşen mağaza, kitlelerin ilgisini çekerek burayı gezmelerini teşvik ediyor.” 

“Doğadan Hayata Köprü” buluşma serisi, mimarları, içmimarları ve sektör profesyonellerini yılsonuna kadar farklı temalarda bir araya getirmeye devam edecek. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum