Belediye, her hafta iki projenin temelini atıyor;

Belediye, her hafta iki projenin temelini atıyor

Başkan Vidinlioğlu; “Önce pandemi süreci, arkasından tüm dünyayı etkisi altına alan doğal gaz ve enerji fiyatlarındaki artıştan dolayı maliyetlerde çok ciddi yükseliş oldu. Bunun getirdiği tabi bir takım zorlukları birlikte yaşadık. Ama biz zaten kolaya talip olmadık, zoru başarmak için buradayız. Sinekten yağ çıkarıp şehrin ihtiyaçlarını bir bir gidereceğiz inşallah. Bundan sonrası bundan öncesinden daha hızlı olacak. Çünkü artık önümüzü daha rahat görebiliyoruz. Şehre yeni bir şeyler katmanın ve evlatlarımızı daha güzel bir Kastamonu’ya kavuşturmanın gayreti içerisindeyiz” dedi....

Kastamonu Belediyesi tarafından yaklaşık 40 milyon lira maliyetle İnönü Mahallesi’nde inşa edilecek olan Yaşam Alanı Projesi’nin temeli törenle atıldı. Törene Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanı Emin Çınar, STK başkanları, belediye çalışanları, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı.

27 bin metrekare alan içerisine yapılacak olan yeni yaşam alanının içerisinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu, çocuk oyun alanları, fitnes alanları, kafeterya, oturma ve piknik alanları yer alacak. 8 bin metrekare yeşil alan ve 20’nin üzerinde bitki çeşidiyle bitkisel peyzaj düzenlemesi olacak. Projenin içerisinde 200 adet kapalı garaj alanı da yer alacak.

VİDİNLİOĞLU: “BU HIZIMIZ BUNDAN SONRA DA DEVAM EDECEK”

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, projelerini bir bir hayata geçireceklerini dile getirerek; “Pazartesi günü Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde bir temel attık. Bugün çok daha büyük bir projenin temelini atıyoruz. Özellikle yeni normallerle birlikte dolu yağışlarının artmasıyla herkes kapalı bir garaj arıyordu. Biz de bunun ile ilgili çalışmalarımızı hızlandırdık. Saraçlar Mahallemizde de benzer bir projeyi yapıyoruz. İnönü Mahallemizde bugün temelini attığımız projede de 200 araçlık kapalı garaj yer alacak. Projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. 360 gün içerisinde burası tamamlanacak. Daha önce dediğim gibi temel atma ile bırakmıyoruz, en kısa sürede hayata geçireceğiz inşallah. Şehrimize ne yapsak az. Belediyeler Birliği’nin toplantısı dolayısıyla dün Ankara’daydım. Benim hep söylediğim bir söz vardı; Bizim için önemli olan bugün değil, şehrin 30 sene 50 sene sonrası. Bunu planlamamız gerek. Dün dile getirilen konulara baktığımda biz Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak çoğu belediyeden çok daha fazla vizyona sahip olduğumuzu teyit etmiş oldum. Birçok büyükşehir belediyesinin yapmaya çalıştığı şeyleri biz Kastamonu olarak hayata geçirmişiz, geçirmek üzereyiz. Bu hızımız bundan sonra da devam edecek” dedi.

“ZORU BAŞARMAK İÇİN BURADAYIZ”

Başkan Vidinlioğlu konuşmasının devamında şunları söyledi; “Kötü bir dönem geçirdik. Önce pandemi süreci, arkasından tüm dünyayı etkisi altına alan doğal gaz ve enerji fiyatlarındaki artıştan dolayı maliyetlerde çok ciddi yükseliş oldu. Bunun getirdiği tabi bir takım zorlukları birlikte yaşadık. Ama biz zaten kolaya talip olmadık, zoru başarmak için buradayız. Sinekten yağ çıkarıp şehrin ihtiyaçlarını bir bir gidereceğiz inşallah. Bundan sonrası bundan öncesinden daha hızlı olacak. Çünkü artık önümüzü daha rahat görebiliyoruz. Şehre yeni bir şeyler katmanın ve evlatlarımızı daha güzel bir Kastamonu’ya kavuşturmanın gayreti içerisindeyiz. Değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bunlar kolay işler değil. Yapılan işler ciddi maliyeti olan işler. Milyon TL’leri kolay telaffuz ediyoruz, kolay konuşuyoruz. Ama bugün buraya yapılacak projenin maliyeti 40 milyon TL civarında. Tüm gayretimiz Kastamonu için daha iyi, daha güzelini yakalamak adına. Birim maliyetleri çok arttı. İnşaat sektörüyle uğraşanlar biliyor. İnşallah en kısa sürede projelerimizi hizmete açacağız. Yine bu bölgedeki bir köprüden dolayı yol daralması var. Bunu da DSİ ile görüştük. İnşallah en kısa sürede çözme gayreti içerisinde olacağız. Çünkü orada her gün bir kaza haberi alıyoruz. Geçtiğimiz yıl konuyla ilgili konuşmalar yapmıştık. Sayın bakanımız ile de konuyu konuşmuştuk. Tabi yaşanan bir takım durumlar hayatın gerçekleri projenin ötelenmesine neden oldu. Ama bunu da çözeceğiz. İnşallah yeni temel atmalarda yeni açılışlarda hep birlikte oluruz.”

AYDIN: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN YÜZÜNCÜ YILINI HÜSRAN HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın ise törende yaptığı konuşmada; “Belediye başkanlığımız, pandemideki açığını süratle kapatmaya çalışıyor. Her gün bir açılış, her gün bir temel atma töreni… Bu anlamda milletimizin takdiri ve sevgisini kazanacağız. Yerelde hizmetler oluyor da, genel siyasette olmuyor mu? Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ‘Türkiye Yüzyılı’ ile ilgili çok ciddi bir açılımı olacak. Yarın ülkenin ilk yerli otomobili olan TOGG’un dünyaya tanıtımı gerçekleştirilecek. Milliyetçi Hareket Partisi olarak son 1 buçuk yılda önce bölge, sonra il il, sonra ilçe ilçe yapılan toplantılar şimdide 81 ildeki bütün köylerimizi Cumhur İttifakı’nın, 2023’ün önemini anlatmak için köy köy geziyoruz. 15 Temmuz 2016’da darbe ile başaramadıklarını 2023’te bütün küresel emperyalizmin her türlü aparatı ve organizasyonu ile abartmaları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılını tabiri caizse hüsran haline getirmeye çalışıyorlar. Dillere destan bir muhalefet var. 6’lı ganyan diyoruz. Bir de masanın altındaki var. Her gün farklı varyasyonla karşımıza çıkıyorlar. Bir gün PKK’nın alt ağzı olan HDP’ye bakanlık vermekle karşımıza çıkıyorlar. Bir gün ana muhalefetin lideri FETÖ’den icazet almak üzere Amerika’da tabiri caizse Türk Milleti ile alay ederek ‘Hamburger yedim geldim’ diyerek karşımıza çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şanlı ordusunun hiçbir dönem envanterinde kimyasal silah olmamıştır. Ama Türk Ordusu’nu kimyasal silah kullanmakla suçlayan bir muhalefet var. Bir gün bizden ayrılıp, bizi bölüp akılları sıra Türk milliyetçiliği yapacak olanlar, onlar da Amerika’dan icazet alarak 2023’e hazırlanma yolunda mücadele ediyorlar. Avrupa Parlamentosu’nda her şey aşikar ortaya çıkmıştır. İP’in genel başkanı ‘HDP’nin, PKK’nın olduğu yerde durmayı’ diyordu. Ama HDP milletvekili ile Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni 6’lı masa ile beraber şikayet etmekle meşgullerdi” ifadelerine yer verdi.

ÇINAR: “BU PROJELERİN HER BİRİSİ KASTAMONU’NUN GELECEĞİNE HİZMET EDECEK PROJELERDİR”

MHP İl Başkanı Emin Çınar ise; “Geçtiğimiz Pazartesi günü Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma töreninde de ifade etmiştim. Gerçekten son 5-6 aylık dönem içerisinde belediyemizin bizler bile hızına yetişmekte zorlanıyoruz. Onları tebrik ediyoruz. Güzel ve anlamlı projelere imza atıyorlar. Bu projelerin her birisi Kastamonu’nun geleceğine hizmet edecek projelerdir. Özellikle bu proje, insanlarımıza hem yaşam alanı sunacak, hem de otopark ihtiyacını giderecek. Belediye başkanımız Pazartesi günü ‘Temel atmakla kalmıyoruz. Hızlı bir şekilde de projelerimizi gerçekleştiriyoruz’ demişti. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu çalışmalar bizleri gururlandırıyor. Biz her daim onların yanındayız. Kastamonu halkına da son 29 yılda, 25 yılın üzerinde zaman diliminde hizmet eden belediyeyiz. Bu düşünceyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum