Unutulmaz bir gün geçirdiler;

Unutulmaz bir gün geçirdiler

Ağlı ilçesinden 70 öğrenci, Daday’da Atlı Terapi Merkezi’ne ziyarette bulundu. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan kafile, Ağlı Kaymakamı öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında Daday Atlı Terapi Merkezini ziyaret etti. Öğretmenleri ve okul müdürünün hazır bulunduğu ziyaret kapsamında 70 öğrenciler Atlı Terapi Merkezi’nde doyasıya eğlenerek vakit geçirdi....

Atlı Terapi Merkezi ziyareti kapsamında, atları inceleyen ve atlara binme şansı yakalayan öğrenciler için unutulmaz bir gün oldu. 

Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü, Atlı Terapi Merkezi ve Model Binicilik Tesisi Müdürü Ahmet Şirin, öğrencilere ve özel bireylere normal binicilik derslerinin yanında ilçelerden gelen öğrencilere de günü birlik ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

“DADAY’IN TANITIMINA KATKI VERMİŞ OLUYORUZ”

İlçelerden gelen öğrencilere hem ata bindirdiklerini hem de at sevgisini aşıladıklarını belirten Şirin; “Terapi merkezimizde nelerin bulunduğunu da anlatıyor hem ilçemizin tanıtımını gerçekleştiriyoruz hem de merkezimizin tanıtımını sağlayıp aynı zamanda ihtiyaç sahibi özel bireyler varsa onlara da tekrar randevu vererek düzenli eğitim almaları için çalışmalar yürütüyoruz.  Bu kapsamda hem öğrencilerimize hem öğretmenlerimize, yöneticilerimize, velilerimize destek sağlamış oluyoruz hem Kastamonu’nun tanıtımına hem de Daday’ın tanıtımına katkı vermiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN İLÇELERİMİZ SIRASIYLA MERKEZİMİZİ ZİYARET EDİYORLAR”

İlimizde merkez dahil 20 ilçe bulunduğunu anımsatan Şirin; “Bütün ilçelerimiz sırasıyla merkezimizi ziyaret ediyorlar. Randevu usulüyle çalışıyoruz. Gelen öğrenci sayısına göre önceden burada bir çalışma planı çıkartıyoruz. Hem tesisimizin ziyareti hem de atlar ile binicilik faaliyeti hem de burada yürütülen etkinliklerin tanıtımı noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bütün ilçelerimiz ile bu çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz. Taşköprü ilçemiz geldi, bugün Ağlı ilçemizi ağırlıyoruz. Daha sonrasında İhsangazi, Araç da randevularını aldı. Sırasıyla her ilçemize bir gün tahsis edeceğiz. Aynı zamanda özel bireylerimizin salı ve perşembe günleri eğitimleri var, onların eğitimlerini de aksatmadan bu çalışmaları yürütüyoruz. Gelen öğrencilerimizin yüzde 95’i daha önce hiç atla karşılamamış, ata binmemiş, atla vakit geçirmemiş öğrenciler. Başta bir çekingenlik olsa da atlarımız eğitimli, özellikle özel bireyler ile ilgili terapi atlarımız var. İlk 5 dakika sonra her şey çok daha güzel oluyor. Hem duyu bütünlemesine kadar giden çalışmalar gerçekleştirerek öğrencilerin özgüvenlerine katkı sağlıyoruz hem de hayvan sevgisi, atların ne kadar sadık olduğu ve insana ne kadar yakın olduğunu çocuklar bizatihi müşahede etmiş oluyorlar” dedi.

KEBAPCI: “BÖYLE BİR MERKEZ OLDUĞUNU DA ARTIK HER YERDE SÖYLEYECEĞİZ”

Ağlı Nedime Kaya Ortaokulu ve İlkokulu Müdürü Turan Kebapcı, proje kapsamında anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerini Daday Atlı Terapi Merkezi ve Model  Binicilik Tesisi’ne getirdiklerini belirterek; “Böyle bir yer olduğunu biz bilmiyorduk, burasının kaymakamlığa bağlı At Terapi Merkezi olduğunu öğrendik ve kaymakamımız iş birliğinde buraya ziyarete geldik. Burada öğrencilerimiz ata binmeyi ve at sevgisini öğreniyorlar. Ata yaklaşımı ve burada hayvan sevgisini de tatmış oluyorlar. Böyle bir projede yer aldığımız için çok mutluyuz. Böyle bir merkez olduğunu da artık her yerde söyleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

DEMİR: “ATIN ÜZERİNDEKİ HİS ÇOK GÜZELDİ”

Binicilik merkezine gelen 8’inci sınıf öğrencisi Batuhan Demir, ilk defa ata bindiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek; “Burada çok güzel aktiviteler yaptık. Atın üzerindeki his çok güzeldi, hatta atları da sevdik. Güzel bir aktiviteydi, inşallah tekrardan buraya gelirim. Köyde yaşadığım için hayvanları seviyorum, atlar da çok mükemmel sakin hayvanlar” diye konuştu.

ÖZDAMAR: “ATLAR İNSANLARI SEVİYOR VE DOST CANLISI HAYVANLAR”

Bir başka ortaokul öğrencisi Mehmet Özdamar ise arkadaşlarıyla birlikte çok eğlendiklerini belirterek; “Atları gördük, atlara bindik. Atlar insanları seviyor ve dost canlısı hayvanlar. Köylü olduğum için de hayvanların içerisinden geliyorum, bu yüzden hayvanları ayrı seviyorum” dedi. (Emre Çevikoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum