Üniversiteden uluslar arası etki;

Üniversiteden uluslar arası etki

Kastamonu Üniversitesi’nden (KÜ) 4 akademisyen, ABD’nin Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak, önemli bir başarıya imza attı....

Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı.

Sıralama, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride listelendi. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayınlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Ayrıntılı ölçütlere göre sıralanan listede, “yıllık etki” kategorisinde toplam 200 bin 409 bilim insanı değerlendirmeye tabi tutuldu. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye’den toplam 1.202 bilim insanı dâhil oldu.

Kariyer analizinin yapıldığı ve son beş yıllık yayınların atıf etkisine göre dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı “kariyer boyu etki” kategorisinde ise, değerlendirmeye alınan toplam 195 bin 605 kişi arasında Türkiye’den toplam 897 bilim insanı yer aldı.

4 AKADEMİSYEN LİSTEDE

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Mehmet Çetin, Fen Fakültesi Fizik Bölümünden Şeref Turhan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden Fatemeh Mollaamin, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2021 yılı ‘Dünyanın En Etkin Bilim İnsanı Listesi’ kariyer boyu etki ve yıllık etki listelerinde yer almaya hak kazandı. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum