KÜ, kalitesini tescilledi;

KÜ, kalitesini tescilledi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 20-22 Eylül 2022 tarihlerinde arasında gerçekleştirilen belgelendirme tetkik sürecini başarıyla tamamlayan Kastamonu Üniversitesi (KÜ), düzenlenen tören ile TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini aldı....

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 20-22 Eylül 2022 tarihlerinde arasında gerçekleştirilen belgelendirme tetkik sürecini başarıyla tamamlayan Kastamonu Üniversitesi (KÜ), düzenlenen tören ile TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini aldı.

Rektörlük makamında düzenlenen törene; KÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan, TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Baş Tetkikçi Erol Kaygı, TSE Kastamonu Belgelendirme Müdürü Bayram Güven, KÜ Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Demirel ile birlikte Kalite Koordinatörlüğü birim personeli katıldı.

TOPAL: “BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR BAŞARI VE GURUR”

Kastamonu Üniversitesi’nin tamamını kapsayan Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya yönelik çalışmaların bu kadar kısa sürede belge ile taçlandırılmış olmanın heyecanını ve haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Topal; “Kastamonu Üniversitesi için bu büyük bir başarı ve gururdur. Kalite sürecinin başından beri yanımızda olarak üniversitemize destek veren TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Baş Tetkikçi Erol Kaygı’ya, üniversitemiz bünyesinde bu süreci yürüten Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Demirel ve koordinatörlük birim personeli başta olmak üzere süreci sahiplenen ve destek veren birim amirlerimize, üniversitemizin kalitesinin artması için gayret gösteren tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

KAYGI: “BU BİR BAŞLANGIÇ”

TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Baş Tetkikçi Erol Kaygı ise kalite yönetim sistemleri dünyanın her tarafında aynı şekilde uygulanan tek standart olduğunu belirterek; “Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, kurumlar için kendilerine duyulan güvenin bir göstergesidir. Bizler için çok meşakkatli bir süreç oldu. Ancak bu bir başlangıç. Kastamonu Üniversitesi ile yeni bir kalite yolculuğuna başlamış olduk” diyerek, belgenin üniversiteye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Baş Tetkikçi Erol Kaygı, TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni ve bayrağını Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teslim etti. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum