Devrekani’de KADES tanıtımı;

Devrekani’de KADES tanıtımı

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan KADES programı kapsamında tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına hızla devam ediyor....

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan KADES programı kapsamında tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına hızla devam ediyor.

İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü Çocuk ve Kadın Kısım Amirliğinde görevli astsubay, Devrekani ilçesinde bulunan Kastamonu Üniversitesi TOBB Devrekani Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda üniversitedeki öğrencilere, kamu kurum kuruluşlarında görevli personele ve sivil kadın vatandaşlara Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması kapsamında bilgilendirme faaliyetinde bulundu.

Aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının anında bildirilebilmesi amacıyla tasarlanan KADES'in, şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla ihbarda bulunmalarını sağlayan bir uygulama olduğu belirtildi. Acil bir durum ile karşı karşıya kalındığında konum bilgisi açıldıktan sonra uygulama ekranında bulunan 'Acil Destek' butonuna dokunarak ihbar gerçekleştirilebileceği ve ihbarın akıllı telefon üzerinden tek bir tuşla hızlı şekilde 112 Acil Çağrı merkezine ulaşabileceği, uygulamalı bir şekilde kadın vatandaşlarımıza anlatıldı ve bilgilendirme sonunda kadınları şiddetten koruma ve güvenlik güçlerinin çok kısa bir süre içinde yardıma gelerek müdahalesini sağlama amacıyla kadınların akıllı telefonlarına KADES uygulaması yükletilerek, başvuru yapabilecekleri konuları da anlatıldı.

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığınca aile içi şiddetle ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme çalışmalarına kararlılıkla devam ettiriyor. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum