‘Rant uğruna risk almayın’;

‘Rant uğruna risk almayın’

Abana’daki okul yapımına ilişkin bir açıklamada Eğitim İş Kastamonu Şubesi’nden geldi. Ulusal ve yerel basında yer alan Abana ilçesindeki 8 derslikli İnönü Lisesi’nin yerinin değiştirilerek, dere yatağına yapılıyor olmasını eleştiren Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal; “Söz konusu yer değişikliği gerçekleşirse, liseye giden gençlerimiz ile öğretmenlerimiz ve okulda görev yapan personelin can güvenliği bakımından sürekli bir endişe kaynağı olacaktır. Okulumuzun Ezine Çayı kıyısına taşınmamasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi....

Abana’daki okul yapımına ilişkin bir açıklamada Eğitim İş Kastamonu Şubesi’nden geldi. Ulusal ve yerel basında yer alan Abana ilçesindeki 8 derslikli İnönü Lisesi’nin yerinin değiştirilerek, dere yatağına yapılıyor olmasını eleştiren Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal; “Söz konusu yer değişikliği gerçekleşirse, liseye giden gençlerimiz ile öğretmenlerimiz ve okulda görev yapan personelin can güvenliği bakımından sürekli bir endişe kaynağı olacaktır. Okulumuzun Ezine Çayı kıyısına taşınmamasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“OKULUN ESKİ YERİNE KONUKEVİ YA DA OTEL YAPILACAĞI SÖYLENTİLERİ DOLAŞIYOR”

Şube Başkanı Bal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Eğitim-İş olarak; Abana ilçemizin tek lisesi olarak yıllarca İnönü Lisesi adıyla eğitim veren bu eğitim kurumumuzun yerinin değiştirilmesini asla onaylamıyoruz. Bu düşünceye kesin olarak karşıyız. Abana ilçemizi yakından tanıyanlar bilirler; İnönü Lisesi, ilçenin tam merkezinde yer almaktadır. Lisenin buradan, Ezine Çayı’nın denize döküldüğü, ilçe yerleşiminin dışında kalan bir alana taşınmak istenmesi, liseden boşalacak alanın rant amacıyla değerlendirilmesinin düşünüldüğü kuşkusunu güçlendirmektedir. Abana İnönü Lisesinin yerine İl Özel İdaresi tarafından konukevi ya da otel yapılacağı söylentileri dolaşmaktadır. Her iki halde de eğitim amaçlı bir alan, halka kapalı, belli bir kesime hitap eden alan haline getirilecektir. Üstelik okul binasının değişmesiyle okul adının da ‘ideolojik gerekçelerle’ değiştirilmek istendiği akla gelmektedir. Eğitim-İş olarak, eğitim kurumlarının yerlerinin yaşamsal bir zorunluluk olmadıkça değiştirilmesine karşıyız. Eğitim kurumlarının faaliyet yürüttüğü alanlar eğitim dışı bir amaca asla tahsis edilmemelidir. İhtiyaç varsa Abana İnönü Lisesinin binası yenilenmelidir, ancak şimdiki yerinde kalmalıdır. Kaldı ki; söz konusu yer değişikliği gerçekleşirse, liseye giden gençlerimiz ile öğretmenlerimiz ve okulda görev yapan personelin can güvenliği bakımından sürekli bir endişe kaynağı olacaktır. Böyle bir riskin rant uğruna göz ardı edilmesi düşünülemez. Eğitim-İş Kastamonu Şubesi olarak; Abana ilçemizin tek lisesi olan İnönü Lisesi’nin bulunduğu yerde kalmasını, gerekirse okul için yeni eklentiler yapılmasını, okulumuzun Ezine Çayı kıyısına taşınmamasını istiyoruz” dedi.  (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum