Mehmet Akif Ersoy’a yeni yaşam alanı;

Mehmet Akif Ersoy’a yeni yaşam alanı

Kastamonu Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Burak Kapucuoğlu Sokak üzerinde inşa edilecek olan Yaşam Alanı Projesi temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanı Emin Çınar, Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özmen, STK başkanları, belediye çalışanları, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı....

Kastamonu Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Burak Kapucuoğlu Sokak üzerinde inşa edilecek olan Yaşam Alanı Projesi temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanı Emin Çınar, Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özmen, STK başkanları, belediye çalışanları, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı.

ÇINAR: “BELEDİYEMİZİN HIZINA YETİŞMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Törende konuşan MHP İl Başkanı Emin Çınar; “Ben de Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin bir sakiniyim. Özellikle başta Belediye Başkanımız Rahmi Galip Vidinlioğlu ve kıymetli ekibine çok teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ben bu mahalleye taşındığımda mahallenin belediye anlamında çok ciddi problemleri vardı. Alt yapı problemleri vardı, her yağmur yağışında ciddi manada mahallemiz ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Belediye başkanımız göreve geldiklerinden itibaren bölgemizde çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdiler. Son 5-6 ay içerisinde de geçmiş dönemde belli bir kısımda parke çalışmaları yapılan mahallemizde asfalt çalışmaları yapıldı, şimdi de belediye ekiplerimiz seçim beyannamemizde yer almış olan vaatlerimizin gayretleri içerisinde. Bu bölgede yoğun bir çalışma gerçekleştiriyorlar. Belediyemizin son zamanda hızına yetişmek mümkün değil. Her hafta yeni bir programı, yeni temel atmayı gerçekleştiriyorlar, bu da bizi ziyadesiyle memnun etmekte. Bugün tekrardan burada temelini atacağımız projemizin ve diğer eserlerin mahalle halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. İnşallah daha birçok güzel, anlamlı açılış ve temel atma törenlerinde bir arada olmak ümidiyle” ifadelerini kullandı. 

AYDIN; “FETÖ’DEN İCAZET ALIP, TÜRKİYE’DE CUMHURBAŞKANI OLACAKLARMIŞ”

MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın ise, son 6 aydır belediye ekiplerinin canhıraş bir mücadele verdiğini vurgulayarak; “Neredeyse her gün bir açılış, her gün bir temel atma töreni. Tabiri caizse pandemideki açığı şu anda kapatmaya çalışıyorlar. Topluma yansımasını istediğimiz ölçülerde göremiyoruz. İşleri toplumla paylaşmakta biraz aciz kalıyoruz. 40 tane iş yapıyoruz 39’u mükemmel 1 tanesinde ufak tefek eksiklikler var, dönüyoruz onunla uğraşıyoruz. Yaptığımız işleri mutlaka ifade etmemiz lazım. Adım adım 2023 yılına yaklaşıyoruz. Belediyedeki çalışmaların yanında Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye’yi karış karış geziyoruz. Liderimizin talimatıyla önce bölge toplantıları, sonrasında il il gezdik. Milliyetçi Hareket Partisi’nin mensuplarıyla beraber 960 ilçeyi dolaştık. Yine liderimizin talimatlarıyla Adım Adım 2023 Köyüm Benim Projesi kapsamında Türkiye’deki bütün köylerimizi eksik bırakmadan dolaşmaya gayret ediyoruz. Yani Milliyetçi Hareket Partisi ‘2023 lider Türkiye’ için canhıraş bir mücadele veriyor. Çünkü 2023 çok önemli, bu atlamamız gereken bir eşik. Türkiye’nin yeni yüzyıldaki hedeflerine ulaşması için 2023’ü çok sağlıklı bir şekilde aşması lazım. Burada da MHP’nin tüm teşkilatlarına hem mensuplarına hem belediyelerine çok büyük görevler düşüyor, çünkü 2023 olmazsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 2024 ve sonraki yılları çok büyük tehlikeler ile karşı karşıya. Öyle bir muhalefetle karşı karşıyayız ki iradelerini başka başkentlere ipotek ederek Türkiye’de siyaset yapmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Amerika’dan icazet almak için sıraya giriyor ve soruyorsunuz ‘ne yaptınız Amerika’da?’ ‘hamburger yedik’ diyor. Bu kadar da alaycı bir üslup ile Türk milletiyle alay ediyorlar. Amerika’dan FETÖ denilen o şarlatandan icazet alacaklar, Türkiye’de de Cumhurbaşkanı olacaklar ve Türk milletinin geleceğine sözüm ona yön verecekler. Türk milleti buna asla müsaade etmeyecektir. Böyle garabet bir muhalefet ile karşı karşıyayız. Kimi diyor ‘HDP’ye bakanlık vereceğiz’ diye? Hiçbir zaman Türk ordusunun envanterinde kimyasal silah bulunmamıştır. CHP’nin milletvekili çıkıp diyor ki ‘Türkiye kimyasal silah kullanıyor.’ Bu kadar alçak, namussuz, haysiyetsiz bir siyaset yapıyorlar. Dolayısıyla bize düşen bunu milletimize anlatıp yarınların tesisi için gece gündüz çalışmalıyız” dedi.

VİDİNLİOĞLU; “TEMELLERİ ATIP DA BIRAKMIYORUZ”

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu da, temel atma törenlerinin devam edeceğini kaydederek; “Bugün bir temel atıyoruz, Cuma günü Allah nasip ederse bir temel daha atacağız. Temelleri atıp da öyle bırakmıyoruz. Eskiden temel atma işleri çok adet haline gelmişti, temelini atarlardı, 5-10 sene sonra açılışına herkesi davet ederlerdi, bizimki öyle değil. Bundan 5-6 ay önce engelsiz yaşam merkezinin temelini birlikte attık. Dün dolaştım orayı çevre düzenlemesine geçtik, her şey bitti ve hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Karaçomak Barajı yanında hemen DSİ’den tahsis edilen yeri de 1-2 ay içerisinde bitiriyoruz. Yine Botanik Park ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor, onu da inşallah en kısa zaman içerisinde bitireceğiz. Tabi Mehmet Akif Ersoy Mahallemiz altyapı yönünden çok ciddi eksiği olan bir mahallemizdi. Yağmur yağdığı zaman neredeyse Taşköprü yolu trafiğe kapanıyordu, gelen çakıldan, kumdan. Çok şükür geçen yıl yaptığımız altyapı çalışmasıyla bu problemi ortadan kaldırdık. Problem elbette var, çünkü burası meyilli bir arazi. Siz isteseniz de istemeseniz de belli oranın üzerinde yağışlarda mazgallarda falan tıkanmalar olduğu için yine de ufak tefek sıkıntılar yaşanıyor. Yalnız bu işin doğasında var. Buradaki en büyük sorunlarından bir tanesi bu tarz alanların eksikliğiydi. Burası çok küçük bir alan değil 5 buçuk dönüm yaklaşık. Kamelyası, yürüyüş yolu olacak. Herkesin rahat edeceği, nefes alacağı, huzur bulacağı bir yer olacak. Son birkaç aydır Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne söz verdiğimiz kapalı pazar yeri projesinde de ufak tefek sıkıntılar yaşasak da onu da çözme yolunda gayret gösteriyoruz. Aslında oranın temeli de 2-3 ay önce atılmış olacaktı fakat bir yüksek gerilim hattından dolayı iş buralara kadar geldi, büyüdü de büyüdü. İnşallah başka bir alternatif bulacağız. İnşallah oranın da en kısa sürede temelini atacağız, söz verdiğimiz işleri birer birer hayata geçirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“2023 OLMADAN 2024’ÜN BİR KIYMETİ YOK”

Temel atma ve projelerde çok ciddi emeği geçenlerin belediye çalışanları ve başkan yardımcıları olduğunun altını çizen Başkan Vidinlioğlu; “Her gün ağırlık olarak sahada olanlar onlar, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önümüzde 2023 var, arkasından da 2024 var. 2023 olmadan, 2024’ün de bir kıymeti yok. Dolayısıyla 2023’e biz de belediye olarak her türlü imkanlarımızı sunup ittifakı en üst noktada, Kastamonu’da temsiliyeti konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Allah güç kuvvet versin, yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Konuşmaların kesilen kurban ve akabinde dua edilerek temel atmaya geçildi. Protokol temelin atılması için birlikte butona bastı. (Emre Çevikoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum