‘Güçlü başlarsak, güçlü yol alırız’;

‘Güçlü başlarsak, güçlü yol alırız’

Kastamonu’nun tanıtımına katkı sağlamak ve turizm altyapısını geliştirmek amacıyla tüm turizm değerlerinin bütüncül olarak korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, sosyal ve teknik altyapının merkezi bir sistemle planlanması gayesiyle kurulan Kastamonu Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin ilk olağan meclis toplantısı, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı....

Kastamonu’nun tanıtımına katkı sağlamak ve turizm altyapısını geliştirmek amacıyla tüm turizm değerlerinin bütüncül olarak korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, sosyal ve teknik altyapının merkezi bir sistemle planlanması gayesiyle kurulan Kastamonu Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin ilk olağan meclis toplantısı, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. 

Vali Avni Çakır, burada yaptığı konuşmada; “Turizmde iddialı bir şehir olarak böyle bir oluşumun gerçekleşmesinde hepimiz bir fikir birliğine vardık. Ne kadar güçlü başlarsak, yol alma da çok güçlü olur. İnşallah ilimizin tanımı noktasında hep birlikte uyumlu bir şekilde çalışırız” ifadelerine yer verdi. 

ÇAKIR; “TURİZMDE İDDİALI BİR ŞEHİR OLARAK, BÖYLE BİR OLUŞUMUN GERÇEKLEŞMESİNDE FİKİR BİRLİĞİNE VARDIK”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Çakır; “Geçen seneden beri değişik vasıtalarla bir araya geldiğimizde konuştuğumuz konulardan bir tanesi de ilimizin turizm yol haritasının belirlenmesinde, turizm altyapısında yapılan iyileştirmenin denetlenmesinde, her türü fuar, organizasyon, seminer vs. ilimizin tanıtımına katkı sunacak etkinliklerin takibi, turizmde ilimize yol haritasının çizilmesi gibi konularda bize rehberlik edecek, ana kararlar alacak bir oluşuma ihtiyaç olduğu noktasında fikirler beyan edilmişti. Bu kapsamda bizim yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda birçok vilayette benzer oluşumların oluşturulduğu, bazılarında son derece başarılı çalışmaların yapıldığı gözlemlendi. Biz de turizmde iddialı bir şehir olarak önümüzdeki yıllarda ilimizdeki turizm faaliyetlerindeki her türlü çalışmanın bir uyum içerisinde devamı noktasında böyle bir oluşumun gerçekleşmesinde hepimiz bir fikir birliğine vardık” dedi.

“MAALESEF ARAMIZDA SADECE BİR İLÇEMİZ EKSİK”

Cide Belediyesi’nin Kastamonu Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nde yer almayışına da değinen Vali Çakır; “Bugün maalesef aramızda sadece bir ilçemiz eksik. Onunla alakalı da gerçekleştirdiğim ilçe ziyaretinde de ilgili hususu başkanımıza belirttik. Bu belediye başkanlarımızın üzerine bir görev. Bu konuda bir seçme hakkı olduğunu ben şahsen düşünmüyorum. Çünkü biz ‘Kastamonu’ diyoruz. Kastamonu dediğimiz zaman, merkez, bin 54 köyü, 19 ilçesiyle beraber Kastamonu. Birini diğerinden ayırmak mümkün değil. O yüzden bu konuda değerli meclis üyelerimizin de, başkanımızda aynı iradeyi gösterip, bir sonraki toplantıda aramıza katılmalarını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“NE KADAR GÜÇLÜ BAŞLARSAK, YOL ALMA DA ÇOK GÜÇLÜ OLUR”

Vali Avni Çakır son olarak; “Burada birliğimizin oluşmasıyla beraber biz Kastamonu’daki turizmdeki sorunları, altyapıyla ilgili sorunları çözecek değiliz. Fakat bu bir başlangıç. Zaten ilçelerimizden birbirinden kıymetli çalışmaları var. Zaten devam eden çok değerli çalışmalar var. Bundan sonrada olacak. Biz de bununla alakalı bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Ne kadar güçlü başlarsak, yol alma da çok güçlü olur. İnşallah ilimizin tanımı noktasında hep birlikte uyumlu bir şekilde çalışırız” şeklinde konuştu. 

Vali Avni Çakır’ın konuşmasının ardından gündem maddeleri tek tek ele alınarak, karara bağlandı. (Banu Türkmenoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum