Etnografya Müzesi restore edilecek;

Etnografya Müzesi restore edilecek

Şehrimizin en çok ziyaretçi alan mekanlarından biri olan Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi’nin restorasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek....

Şehrimizin en çok ziyaretçi alan mekanlarından biri olan Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi’nin restorasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “1879-1881 tarihleri arasında Mir Liva Sadık Paşa tarafından yaptırılmış olan Liva Paşa Konağı, 1997 yılında Etnografya Müzesi olarak hizmete açıldı. Kastamonu ve çevresindeki etnografik eserlerin toplandığı ve konak yaşantısının canlandırıldığı, teşhir şekli ve bina özelliği ile özgün müzelerden biri durumunda. Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi Restorasyon nedeniyle geçici olarak ziyarete kapatıldı. Restorasyon ve teşhir tanzim çalışmaları kısa sürede tamamlanarak tekrar Etnografya Müzesi olarak hizmete açılacak” denildi. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum