TOKİ Tanıtım Tırı Kastamonu’da;

TOKİ Tanıtım Tırı Kastamonu’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Sosyal Konut Projesi kapsamında “İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Arsam” tanıtım tırı, Kastamonu’da vatandaşları bilgilendirdi....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Sosyal Konut Projesi kapsamında “İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Arsam” tanıtım tırı, Kastamonu’da vatandaşları bilgilendirdi. 

Cumhuriyet Meydanı’nda konuşlanan tanıtım tırı için açılış programı düzenlendi. Açılışa Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. İlk Evim, İş Yerim, İlk Evim Arsa Projesi kapsamında ülke genelinde 250 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 10 bin işyeri tahsis edilecek. Kastamonu’da ise bin 118 sosyal konut, bin 750 konut arsası ve 100 işyerinin teslim edilmesi planlanıyor.

ÇAKIR; “250 BİN KONUT, 10 BİN İŞYERİ VE 1 MİLYON DA KONUT ARSASI ÜRETİMİ HEDEFLENİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin başlatıldığını hatırlatan Vali Avni Çakır, açılışta yaptığı konuşmada; “Bu kapsamda ‘İlk Evim İlk İş Yerim İlk Arsam’ Projesinde 250 bin konut, 10 bin işyeri ve 1 milyon da konut arsası üretimi hedefleniyor. Türkiye çapında yapılan çalışmalar sonucunda illere ve ilçelere göre, hazırlıklarını tamamlayan bölgelerde yapılacak sosyal konutların ve üretilecek arsaların rakamları da paylaşıldı. Kastamonu’da bin 118 konut, bin 750 konut arsası, 100 adet de işyeri arsası ilk etapta vatandaşlarımıza sunulacak. 2023-2028 ve daha sonrasında da bu rakamların daha arttırılması noktasında da gerekli açıklamalar yapıldı. Bu kapsamda bizde Kastamonu ve ilçelerinde vatandaşımıza sunacağımız arsaların, hem konutta, hem de işyerinde arttırılması noktasında biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu proje vatandaşla paylaşıldıktan sonra, hem sayın Cumhurbaşkanımız, hem de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız tarafından çok yüksek seviyede katılımın olduğu kamuoyuyla paylaşıldı. Bu konuda vatandaşlarımızın kafalarında bir takım soru işaretleri olduğu gerçek. Bununla alakalı da ilimizin bugün çok önemli misafirleri var. Bakanlığımızın hazırladığı mobil tır, yurt turu kapsamında ilimize geldi. Bu kapsamda vatandaşlarımızın kafalarındaki soruların cevaplarını bu tırda bulacaklar. Doğruları kaynağından öğrenecekler. Biz de bu vesile ile bu büyük projeyi vatandaşlarımıza bir kez daha duyuracağız” dedi.

VİDİNLİOĞLU; "BİZİM GELENEĞİMİZDE ‘DÜNYADA MEKAN, AHİRETTE İMAN’ DERLER"

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise; “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi. Bizim zaten geleneğimizde ‘dünyada mekan, ahirette iman’ derler. Dolayısıyla geliri belli seviyede olan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak, işyeri ve arsa sahibi yapmak için bu anlamda bir çalışma başlatıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kapsamda da vatandaşlarımızı bilgilendirmek için tırımız burada. Daha önce de bilgi kirliliğine sebep olabilecek açıklamalar oldu. Vatandaşlarımıza daha detaylı bilgilendirme yapmak için tırımız ilimizi ziyaret etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah vatandaşlarımız bu imkandan faydalanacaklar” şeklinde konuştu.

AVCI: "BİN 118 KONUTUN İNŞA FAALİYETLERİ EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAK"

TOKİ Uygulama Uzmanı Mustafa Oğuz Avcı da, projeyle ilgili bilgilendirmede bulunarak; “Şu anda Merkez Örencik bölgesinde 602 konutun çalışmaları devam ediyor. Ayrıca merkezde 400 konut olmak üzere, bin 118 konutun inşa faaliyetleri en kısa sürede başlayacak. Bununla ilgili arsa ve işyeri çalışmalarıyla ilgili Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğümüzden yerler temin edildi. Bununla ilgili projeler devam ediyor. Projelerin bitmesinden sonra süratle ihaleye çıkılıp, imalata başlanılacaktır” dedi. 

TOKİ ÖRNEK DAİRELERE 360 DERECE TUR İLE DENEYİM

Konuşmaların ardından Vali Avni Çakır ve beraberindeki heyet, İlk Evim, İlk İşyerim Tırını ziyaret ederek, projenin detayları hakkında bilgi aldılar. Vali Çakır; özel VR teknolojisi sayesinde daha önce yapılmış TOKİ projelerindeki örnek daireleri sanal gözlük ile 360 derece deneyimledi. Bilgilendirme esnasında yetkililer özellikle devletin İlk Evim, İlk İşyerim, İlk Arsam Projesi kapsamında hiçbir özel kuruluşla işbirliği yapmadığını, başvuruların sadece e-Devlet ve ilgili banka üzerinden yapıldığını, vatandaşların bu projeyi suistimal eden dolandırıcılara karşı dikkatli olması noktasında uyardılar. 

Vatandaşlar, Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili TIR’da bulunan TOKİ uzmanlarından yüz yüze görüşerek merak ettikleri sorulara ilişkin bilgi alabiliyorlar. Aynı zamanda özel VR teknolojisi sayesinde daha önce yapılmış TOKİ projelerindeki örnek daireleri 360 derece deneyimleyebiliyorlar. Tır ekranlarından yayınlanan soru-cevap videoları sayesinde de vatandaşlar akla gelmeyen sorular hakkında bilgilendiriliyorlar. 

900 MİLYARLIK DEV YATIRIM 

Yaklaşık 900 milyar liralık dev bir yatırım olan İlk Evim İlk İşyerim Projesi, çarpan etkisiyle 450’den fazla alt sektörü harekete geçirecek olması sebebiyle ekonominin, sanayinin, ticaretin çarklarını da hızlandıracak. Projenin 2 trilyon liradan fazla bir ekonomik hareketliliğe yol açacağı öngörülüyor ve en az 200 bin yeni istihdam katkısı sağlaması bekleniyor. Tüm bunların yanında proje sosyal konutları, güvenli işyerleri bir deprem ülkesi olan Türkiye’nin kentsel dönüşümü noktasında da öncü bir vazife üstlenecek. (Banu Türkmenoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum