Taşköprü YEG Derneği’nden Bosna Hersek gezisi;

Taşköprü YEG Derneği’nden Bosna Hersek gezisi

Taşköprü ve Hanönü ilçelerini kapsayan Taşköprü Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği, Bosna-Hersek’e yerel ürünlerin işbirliği/ortak pazarlanması hakkında çalışma gezisi düzenlendi. Gezi kapsamında Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Ticari Ateşe Atalay Aydoğdu, Tarım Ateşesi Hakan Eryılmaz, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Opcına Novi Grad Sarajevo Belediyesi ziyaret edilerek istişarelere bulunuldu....

Taşköprü ve Hanönü ilçelerini kapsayan Taşköprü Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği, Bosna-Hersek’e yerel ürünlerin işbirliği/ortak pazarlanması hakkında çalışma gezisi düzenlendi.

Gezi kapsamında Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Ticari Ateşe Atalay Aydoğdu, Tarım Ateşesi Hakan Eryılmaz, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Opcına Novi Grad Sarajevo Belediyesi ziyaret edilerek istişarelere bulunuldu.

Konuyla ilgili konuşma yapan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, yerel ürünlerin işbirliği/ortak pazarlanması hakkında çalışma gezisi kapsamında Bosna-Hersek’e gezi düzenlendiğini ve bu kapsamda yaptıkları ziyaret ve incelemelerde, ilçemizde yetişen yöresel ürünlerin Avrupa pazarına sunulması hakkında görüşmeler yaparak karşılıklı istişarelerde bulunulduğunu ifade etti.

Ziyaret sırasında Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’e ve tüm hemşerilerine ve Saraybosna’daki mevkidaşlarına teşekkür etti.

Ziyaretlerde takdim edilen dünyaca ünlü AB coğrafi işaret belgeli Taşköprü sarımsağı büyük ilgi gördü.

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar ise Yerel Eylem Grubu Derneği yönetimi olarak Bosna Hersek’e düzenlenen gezi kapsamında ülkeler arasında ticari ve kültürel alanda iyi uygulama işbirliklerinin ele alındığını ve çıkan sonuçların olumlu olarak sonuçlanmasından da son derece memnun kaldıklarını ifade etti.

Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Ceyhun Çorbacı da; yerel ürünlerin işbirliği/ortak pazarlanması hakkında çalışma gezisinin ilkini kardeş ülke Bosna Hersek’e düzenlediklerini ve yapılan ziyaretler kapsamında ülkeler arası ekonomik ve kültürel alanda temellerin atıldığını ve yerel ürünlerin Avrupa pazarına girmesi adına benzer gezi ve girişimlerin devam edeceğini ifade etti.

Geziye Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Ceyhun Çorbacı ve beraberlerindeki heyet katıldı.

Ziyarette ayrıca Taşköprü ve Hanönü ilçelerinin Saraybosna’daki  belediyeler ile kardeş belediye olması hususunda girişimde bulunuldu. (Oğuzhan Erdoğan)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum