PTT, 182’nci yılını kutluyor;

PTT, 182’nci yılını kutluyor

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) ülke genelinde 182’nci kuruluş yıldönümünü kutluyor. PTT Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından da 182’nci kuruluş yıldönümü, bir dizi etkinlikle kutlandı. Kastamonu PTT Başmüdürlüğü yetkilileri, ilk olarak Vali Avni Çakır’ı makamında ziyaret etti. Ardından 182’nci kuruluş yıldönümü anısına PTT gişelerinden 182 sıra numarası alan Ayhan Küçük isimli vatandaşa, PTT Başmüdür Vekili Mustafa Domurcuk tarafından, özel hazırlanan Büyük Zaferin 100’üncü yılı konulu ilk gün zarfı takdim edildi. Şanslı müşteri Küçük, hediye için teşekkür etti....

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) ülke genelinde 182’nci kuruluş yıldönümünü kutluyor. PTT Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından da 182’nci kuruluş yıldönümü, bir dizi etkinlikle kutlandı. Kastamonu PTT Başmüdürlüğü yetkilileri, ilk olarak Vali Avni Çakır’ı makamında ziyaret etti. Ardından 182’nci kuruluş yıldönümü anısına PTT gişelerinden 182 sıra numarası alan Ayhan Küçük isimli vatandaşa, PTT Başmüdür Vekili Mustafa Domurcuk tarafından, özel hazırlanan Büyük Zaferin 100’üncü yılı konulu ilk gün zarfı takdim edildi. Şanslı müşteri Küçük, hediye için teşekkür etti. 

“PTT, İKİ ASRA YAKLAŞAN TECRÜBESİ İLE GELECEĞE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”

182’nci yıl dönümü kapsamında PTT Başmüdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), 23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak Osmanlı Devleti içerisinde iletişim ve haberleşmeyi sağlamak üzere kuruldu. Kurulduğu ilk günden itibaren Türk milletinin birçok temel ihtiyacını karşılayan PTT A.Ş., sunduğu hizmet ağını her geçen gün büyütmeyi hedefliyor. Türkiye’nin dört bir yanında yer alan iş yerleri ve 42 bini aşkın personeli ile müşterilerinin üst düzey memnuniyet duymasını sağlıyor. Günümüzde postadan kargoya, e-ticaretten filateliye, bankacılıktan lojistiğe birçok alanda faaliyetlerini sürdüren PTT, sahip olduğu iki asra yaklaşan tecrübesi ile geleceğe emin adımlarla ilerliyor. PTT, geçmişten gelen hizmet alanlarına yenilerini eklerken aynı zamanda sürdürdüğü faaliyetlerini de günümüz ihtiyaçları ve teknolojisi ile yenilemeye ve hem ulusal hem de uluslararası sorunlara çözüm bulma noktasında aktif olarak rol almaya devam ediyor. PTT A.Ş., hizmetlerini dünya çapında önemi her geçen gün daha çok anlaşılan iklim bilinci ve çevre duyarlılığına uygun bir şekilde, geçmişten aldığı 2 asra yaklaşan tecrübesini günümüz teknolojileri ile birleştirerek güncelliyor. PTT, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi ile tebligatların dijital ortama taşınmasını sağlayarak tonlarca kağıdın israf edilmesine engel oluyor. Bu sayede binlerce ağaç kesilmekten kurtuluyor. Yeşil lojistik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren PTT AŞ, filosunda bulunan elektrikli araç sayısını artırarak çevre dostu bir anlayış ile karbon salınımını en aza indirmeyi hedefliyor” ifadeleri kullanıldı.

“TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA HİZMETLERİMİZİ ULAŞTIRIYORUZ”

PTT A.Ş.’nin her geçen gün iş yerlerinde faaliyetlerini hız kesmeden sürdürdüğü belirtilen açıklamanın devamında; “Şirketimizin sürdürdüğü çalışmaların geliştirilmesinde ve yeni hizmet alanlarında başarılı olunmasında müşterilerin duyduğu güvenin oldukça önemli bir yeri var. Kökleri sağlam, dalları birçok alana uzanan asırlık bir çınar misali, sorumluluklarımızın bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Müşterilerin ihtiyaç duyduğu birçok alanda yürüttüğümüz çalışmalar ile Türkiye’nin dört bir yanına hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Yurt içi çalışmalarımızın yanı sıra yurt dışı kargo gönderimi olan TURPEX ile de dünyanın pek çok ülkesine vatandaşlarımızın kargolarını teslim ediyoruz. 182 yıl önce iletişimin daha sistemli hale gelmesi için kurulan Posta Nezareti ile başlayan yolculuğumuz günümüzde PTT AŞ olarak aynı misyon ve doğrultuda, teknolojik ve ilerici bir anlayış ile sürdürüyor. Hızla değişen ve dönüşen günümüz dünyasında; Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), Kargomat 7/24, elektronik tebligat gibi hayatı kolaylaştıran uygulamalarımızı sürekli geliştiriyor ve her geçen gün artırıyoruz. Öte yandan ülkemiz ve dünyamızın önemli sorunlarından biri haline gelen çevre ve ekosistemin korunması için elektrikli araç sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Bu doğrultuda 2030 yılına kadar filomuzun yüzde 80’ini elektrikli araçlardan oluşturmayı hedefliyoruz. Kurucu üyelerinden biri olduğumuz Dünya Posta Birliğinde ülkemizi temsil ederek iletişim ve haberleşme alanında yaşanan uluslararası sorunların tespiti ve çözümünde aktif rol alıyoruz. Globalleşen dünyamızın gerekliliklerini yerinde tespit edip uygulamaya koyduğumuz çalışmalarımızda; motivasyonumuzu müşterilerimizin memnuniyetinden, gücümüzü de iki asra yaklaşan tecrübemizden alıyoruz. Şirketimizin hedeflerini her geçen gün büyütmesinde, hizmet ağını yurdun dört bir köşesine taşımasında ve faaliyetlerini sürdürdüğü sektörlerde standartların üzerinde olmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, şirketimizin kuruluş yıl dönümünü en kalbi duygularımızla kutluyoruz” denildi. (Banu Türkmenoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum