Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty);

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty)

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty)...

Formda bir karın ve ince bir bel gençliğin en önemli belirtileri arasındadır. Ancak karın, özellikle doğum ve kilo alımından sonra kadınlarda en hızlı bozulan bölgelerden biridir. Doğum, karın bölgesindeki derinin gevşemesine ve yırtılmasına, karın kaslarının oluşmasına ve karın germe ameliyatı yapılmasına neden olur. 

 

Karın Germe Ameliyatı 

 

Abdominoplasti diğer adı karın germe olarak adlandırılır; Karın ön duvarındaki sarkma ve şekil bozukluğunu gidermek için yapılan cerrahi bir işlemdir. Aşırı kilo alıp vermenin sonuçları, doğum sonrası, hamilelik veya karın kaslarının yapısal olarak ayrılması, kasların ve karın derisinin yaşlanmaya bağlı deformasyonu, deformasyonu ve aşırı yağlanma, gevşek yapılar Karın duvarı oluşumu, deride çatlama ve sarkma meydana gelir. 

 

Karın germe ameliyatı deri ve deri altı yağ dokusu karın ön duvarına asılır ve genellikle kesilerek alınan çatlaklar ile komplike hale gelirken, bele liposuction uygulandıktan ve karın ön duvarı kaslarına basınç girintisi uygulandıktan sonra, yani, kasların gerilmesi nedeniyle; Düz karın duvarı ve ince bel eğrisi elde edilebilir.

 

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 

Total dermatoektomi 2-5 saat arasında, kısmi ablasyon ise ameliyatın kapsamına bağlı olarak 1 ila 2 saat arasında sürebilir. Kalçadan kalçaya kadar uzanan ancak mayo içine gizlenebilen bir kesi ve genellikle göbek çevresinde çift kesi gerekir. Kısmi rezeksiyonda kesi daha kısadır ve göbek deliğinin konumu değiştirilemez. Ameliyat sırasında karın derisi kasık altındaki kaslardan kaburgalar seviyesine kadar gevşetilir. Karın kasları zayıfsa veya fıtıklaşmışsa burası güçlendirilir, fazla deri kesilerek vücuttan uzaklaştırılır. 

 

Karın germede genellikle karnın en alt kısmında yatay bir kesi yapılır (bu kesi mayo altına gizlenecek kadar küçüktür) ve göbek çevresinden bir kesi yapılır.

Karın germe ameliyatında bu kesiler biraz daha kısadır. Bazen göbek çevresinden bir kesi yapılmayabilir.

 

Karın Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

 

Abdominoplasti; karın derisinin sarkması veya sarkmasından endişe duyanlara, karnında deri veya yağ fazlalığı olanlara, karın kası büyük çatlaklara sahip olanlara, karın kasları gevşek ve boşlukları olanlara uygulanabilir. 

 

Abdominoplasti; karın derisinin sarkması veya sarkmasından endişe duyanlara, karnında deri veya yağ fazlalığı olanlara, karın kası büyük çatlaklara sahip olanlara, karın kasları gevşek ve boşlukları olanlara uygulanabilir. 

 

Karın Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılmalı?

 

Aspirin ve kan sulandırıcı ilaçlar ameliyattan en az 2 hafta önce, sigara içenler ise 4 hafta önce bırakılmalıdır. Bırakmayan kişilerde alt karın bölgesinde doku ölümü meydana gelebilir. Ailesinde emboli, kalp hastalığı veya kanama bozukluğu öyküsü olan kişiler bundan kesinlikle bahsetmelidir.

 

Abdominoplasti kilo verme ameliyatı değildir. Bu nedenle ameliyat öncesi aldığınız fazla kiloları diyet ve egzersiz gibi yöntemlerle vermek ameliyatınızın başarılı olma şansını artıracaktır. Bu ameliyattan önce sigara içen kişilerde ameliyat sonrası yara sorunu riski önemli ölçüde artmaktadır. 

 

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalı?

 

Karın germe aynı zamanda doğumdan sonra normal olarak açılan karın kaslarının çekilmesini ve hedeflenmesini de içerir. Karın derisi de gerilir. Bu nedenle ameliyattan sonra “V” şeklinde bir duruşta korse giyilir. İlk iki gün biraz öne çıkıp yürüyebilirsiniz. Ertesi gün hızla iyileşirler. 1-2 hafta sonra tekrar çalışmaya başlayabilirsiniz. 3-4 hafta korse giyilir.

 

Bu operasyondan sonra doktorunuz sizden bir gece hastanede kalmanızı isteyebilir. Ameliyattan sonra, yaranın içinde kan birikmesini önleyen drenaj adı verilen tıbbi bir cihaz olabilir. Bu drenler genellikle ertesi gün çıkarılır. 

 

Ameliyattan sonra 5 gün antibiyotik kullanılması önerilir. Bunun dışında karın germe ameliyatının ilk 3-5 günü ağrı kesicilere yanıt veren ağrılar olabilir ancak bir hafta sonra hasta genellikle duruma tolerans gösterir. İşe dönüş genellikle 3 gün sonradır, ancak masa başı çalışma için 7-10 gün ve yoğun çalışma için 15 gün. Spor aktivitesine ancak 2 hafta sonra hafif bir yürüyüş olarak başlanabilir. 1 aylık takipte doktor izni ile aerobik egzersiz gibi kuvvetli aktivitelere başlanabilir. 

 

Karın Germe Ameliyatı iyileşme süreci

 

Abdominoplasti, doğumdan kaynaklanan aşırı kilo alımı veya göbek yağı olan kişiler için önerilebilir.

Germe ameliyatından sonra ortalama 7 gün dinlenmeniz gerekir. Bu aşamada kişi kendi ihtiyaçlarını (yiyecek, giyecek, tuvalet vb.) Ancak bu süre evde dinlenme şeklinde geçirilmelidir.

 

Ortalama olarak 3 ila 4 haftada bir kişi, bireysel iyileşme sürelerine bağlı olarak normal yaşamına döner. 

 

Karın germe ameliyatı sonrası kişilerin ameliyatın bitiminden vücut tamamen iyileşene kadar uyması gereken bazı kurallar vardır. Doktorunuzun tavsiyesine uymak, bir kaldırma ameliyatından sonra iyileşmenize ve risklerinizi azaltmanıza yardımcı olacaktır. 

 

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

 

Fiyatlar mini, full veya lazer liposuction dahil olmasına göre değişmektedir.

Abdominoplasti ameliyatın türüne göre fiyatları değişen bir işlemdir. Ameliyatın yapıldığı tesis, kullanılan teknik ekipmanın türü, işlem sonrası konaklama gibi faktörler de maliyeti belirlemektedir.

Karın germe fiyatları hakkında en doğru bilgilere doktorunuzla randevunuz sırasında detaylı incelemeler ve ameliyat planlaması yaparak ulaşabilirsiniz.

 

Karın germe Ameliyat sırasında yapılan birçok farklı ameliyat türü olduğundan karın germe ameliyatı fiyatları da farklı olduğundan Sağlık Bakanlığı ameliyat fiyatlarının internet üzerinden yayınlanmasını yasaklamaktadır. Bu nedenle burun estetiği yaptırmak için merkezden randevu almanız ve bir uzmana görünmeniz şarttır. 

 

Fizik muayene sırasında ne tür bir karın germe ameliyatı tedavi uygulanacağı ve kişinin bu ameliyatın uygunluğunu belirlemesi gerekir.

 

https://www.ekremkeskin.com/karin-germe-ameliyati/ bilgi için hemen tıklayın.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum