Online Terapinin Faydaları Nelerdir?;

Online Terapinin Faydaları Nelerdir?

Herkes hayatının bir noktasında kendini birileriyle konuşmaya ihtiyaç duyduğu bir durumda bulur. Çevrimiçi terapi danışmanlığının, sorunları bastırmaya göre birçok avantajı vardır....

Online Terapi Nedir?

Çevrimiçi danışmanlık, bireyin ruh sağlığı sorunlarının tedavisi için internet ve web siteleri aracılığıyla çevrimiçi olarak sunulan özel bir hizmettir. Genellikle bu çevrimiçi sohbetler, video konferanslar, web kameraları, video tabanlı telekonferans veya telefonlar aracılığıyla verilir. 

Çevrimiçi terapi veya teleterapi, siber danışmanlık ve e-terapi olarak da adlandırılır. Bazen, zihinsel sağlık terapisini yüz yüze görmekte olan kişiler de çevrimiçi olarak tedavi olmayı tercih ederler. Ruh sağlığı için çevrimiçi danışmanlığın büyümesi, geniş bant hizmetleri ve teknolojisindeki artışla birlikte artmıştır.

Online ruh sağlığı terapisi bu günlerde standart ve yaygın bir uygulama haline geldi. Ruh sağlığı için size çevrimiçi danışmanlık sağlamak ve sizi normal bir hayata döndürmek için İzmir Nora psikoloji Kliniği ile iletişime geçebilirsiniz. Ülke çapında bilinen, deneyimli ve uzman kadrosu ile Nora Psikoloji Kliniği, Online psikolog ve çevrimiçi danışmanlık alanlarında yıllardır hizmet vermeye ve mutluluk ve huzur biriktirmeye devam ediyor.

Online Psikolog Hizmeti ve Terapi Nasıl Yapılır?

Online danışmanlık, ruh sağlığı sorunlarının tedavisi için yüz yüze danışmanlığa uygun bir alternatif olduğu kanıtlanmış bir uzaktan sağlık hizmeti biçimidir. Lisanslı ve uzman bir terapist, teleterapi / çevrimiçi danışmanlık yapmak için video konferans, e-posta veya telefon yoluyla zihinsel sorunu olan kişiyle iletişim kurar.

Çoğu zaman, profesyonel terapist ve hasta arasındaki iletişim modunu seçmek hastaya kalmıştır. Hastalar mesajlaşmayı ve hatta terapi formatlarını e-posta ile göndermeyi tercih edebilir. Bazı kişiler ayrıca video tabanlı telekonferans veya telefon / ses yoluyla danışmanlık almayı tercih eder. İletişim modlarında çeşitlilik olması, danışannin konfor düzeyini göz önünde bulundurarak bir artı noktadır.

Klinik lisanslı terapistler, danışanlarının fiziksel tepkilerini ve yüz ifadelerini gözlemlemelerini sağladığı için çoğunlukla görüntülü sohbet yoluyla çevrimiçi danışmanlığı tercih eder. Hastanın beden dili ve ifadeleri aracılığıyla depresyon ve anksiyete düzeyi hakkında kolayca fikir edinebilirler.

Facetime, Google Meet ve Zoom gibi çeşitli uygulamalar aracılığıyla lisanslı bir danışmanla bu etkileşimli oturumu gerçekleştirmenin sayısız yolu vardır. Bununla birlikte, bu yüz yüze görüşmeler bazı hastaların kendilerini rahatsız hissetmelerine neden olabilir ve bunun yerine sesli aramaları veya mesajlaşma terapilerini tercih ederler.

Çevrimiçi Danışmanlıktan Kimler Yararlanır?

Çevrimiçi terapinin etkili olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Şüphesiz terapi şifa için kapılar açar. İnsanların zihinsel sağlık ve diğer ilgili durumları tedavi etmek için çevrimiçi terapiye gitmelerinin çeşitli nedenleri vardır. Çevrimiçi iletişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte yüz yüze psikolojik danışma yerine çevrimiçi danışmanlığa yönelenlerin sayısı artmaktadır.

Kolayca ulaşılabilir ve uygun fiyatlı bir çevrimiçi terapi ile çözülebilecek çok çeşitli problemler vardır. Bu zorluklardan bazıları kaygı, çeşitli bağımlılık türleri, stres yönetimi, depresyon, evlilik / aile uyumsuzluğu, travma, istismar, cinsiyet kimliği, yeme bozuklukları ve diğer birçok zihinsel sağlık durumunu içerir. 

Online ruh sağlığı terapisi, terapist ve danışan arasında empati, pozitiflik ve bütünlüğe dayalı bir ilişkinin kurulduğu hasta için güvenli bir ortam sağlar.

Online Terapinin Faydaları Nelerdir?

Çevrimiçi danışmanlığın biraz sınırlı olabileceğine şüphe yok, ancak terapist, danışanın beden dilini mutlaka bilemez, ki bu çok önemlidir. Yine de etkinliği ve talebi her geçen gün artıyor. Online Terapi çoğu danışannin ilk tercihi haline geliyor. Ama neden böyle?

Çevrimiçi danışmanlık için artan popülerliğin ve talebin arkasındaki ana nedenler, rahatlık, erişilebilirlik, satın alınabilirlik vb. Gibidir. Birçok kişi çevrimiçi danışmanlığı geleneksel olanlara kıyasla daha uygun bulmaktadır.

Biraz daha derine inelim ve çevrimiçi danışmanlığın bazı faydalarına bir göz atalım.

1. Kolaylık

Çevrimiçi danışmanlık, danışan için olduğu kadar terapist için de oldukça uygundur. Geleneksel danışmanlıkta, insanların terapistle randevu ayarlaması ve planlaması gerekir ki bu gerçekten büyük bir baş ağrısıdır.

Çevrimiçi terapi, bireyi bu tür zamanlamalardan kurtarır. İstediğiniz zaman danışmanınıza başvurabilirsiniz. Bu özellikle ne sizin ne de terapistinizin danışmanlığı yürütmek için belirli bir yere gitmeniz gerekmediğindendir. Hem terapist hem de danışan evlerinin rahatlığında danışmanlığa katılabilir.

2. Karşılanabilirlik

Çevrimiçi Terapinin artan popülaritesinin arkasındaki nedenlerden biri, satın alınabilirlik ve erişilebilirliktir. Çevrimiçi danışmanlığın maliyetli olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu doğru değil. Hem danışman hem de danışan için oldukça erişilebilir.

Gerçekten de geleneksel tedavilerden daha az maliyetlidir. Yine bunun nedeni, terapist ve danışanın her ikisinin de Terapiyi evlerinin rahatlığında gerçekleştirebilmesidir. Ofis kiraları, yakıt giderleri vb. dahil değildir.

3. Rahatlık

Bir danışan, güvensizlikleri, aşk ilişkileri veya bir yabancıyla yüz yüze kaldığı herhangi bir kötü zaman hakkında konuşurken rahatsız hissedebilir. Oysa kısa mesajlarda ve hatta aramalarda, özel hayatınızı bir terapistle tartışmak daha kolay geliyor. Danışanların çevrimiçi terapiler sırasında geleneksel danışmanlığa kıyasla çok daha kolay ve rahat bir şekilde yüreklerini dile getirme eğiliminde oldukları bulunmuştur.

4. Çeşitli İletişim Modları

Çevrimiçi danışmanlığın herkese erişilebilirliği, insanların bunu tercih etmesinin ana nedenlerinden biridir. Nerede ikamet ediyor olursanız olun, evinizden ruh sağlığı için çevrimiçi danışmanlığa katılabilirsiniz. Ayrıca, bedensel engelli kişiler danışmanlarına ulaşmakta zorlanabilirler. Çevrimiçi ruh sağlığı terapisi, bu tür insanlar için tüm umut kapılarını açmıştır.

Online terapi için iletişim yöntemleri görüntülü aramalar, sesli aramalar, mesajlaşma ve e-posta göndermeye kadar uzanır. Bu hem danışan hem de terapist arasında rahat bir ortam yaratmak açısından harikadır. Çevrimiçi terapideki tüm iletişim yöntemleri arasında çoğu danışan sohbetler, e-postalar veya diğer uygulamalar aracılığıyla yazmayı veya sohbet etmeyi seçer. Çevrimiçi danışmanlığın yazma biçiminde çok verimli olduğu kanıtlanmıştır.

İzmir Nora Psikoloji Kliniğinin Online Psikolog ve terapi programı bilişsel davranışçı terapiye (CBT) dayanmaktadır. BDT, duygu ve davranışlarınızın nedeninin insanlar, durumlar ve olaylar gibi dış uyaranlar değil, düşüncelerinizin olduğu fikri üzerine geliştirilmiştir. Daha fazla bilgi ve online psikolog randevusu almak için https://norapsikoloji.com/online-terapi/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum