‘En büyük tehlike uyuşturucu’;

‘En büyük tehlike uyuşturucu’

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nce dizayn edilen “Narko Tır”da uyuşturucunun zararları gerçek kullanıcılarının fiziksel değişimi üzerinden aktarılıyor....

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nce dizayn edilen “Narko Tır”da uyuşturucunun zararları gerçek kullanıcılarının fiziksel değişimi üzerinden aktarılıyor.

Vali Avni Çakır, uyuşturucu kullanımının engellenmesi amacıyla hazırlanan ve Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşları ve öğrencileri bilgilendirmeye devam eden Narko Tır’ı ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ÇAKIR; “İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMAMIZ LAZIM”

Vali Çakır konuşmasında, tüm paydaşlarla beraber yoğun çalışmanın olduğunu dile getirerek; “Bu konuda İçişleri Bakanlığımızca uyuşturucuyla mücadele konusunda ülke çapında çok yoğun bir seferberlik çalışmamız var. Biz de Kastamonu’da başta kolluk kuvvetlerimiz marifetiyle diğer tüm paydaş kurum ve kuruluşlarımızla beraber uyuşturucuyla mücadelede çok yoğun bir çalışmayı sürdürüyoruz. Bu konudaki en büyük mücadelenin toplumumuzu bilinçlendirmek olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda en yoğun vatandaşlarımıza ulaştığımız projelerden bir tanesi de ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi. Bu proje kapsamında on binlerce haneyi ziyaret etti arkadaşlarımız. Çocuktaki uyuşturucuyla tanışmanın verebileceği muhtemel değişiklikleri öncesinden ailelere anlatarak, çocuklarını onlarında takip etmesini, toplum, kamu ve velilerimiz büyük bir iş birliği içerisinde bundan çocuklarımızı nasıl uzak tutabiliriz bunu çalışmasını yürütüyoruz. Bu kapsamda bugün de narkotik tırını gezdik, burada çocuklar uyuşturucuyla hangi ortamlarda tanışıyor, duyguları neler, fiziksel değişimler neler bu tür değişimleri görsel donanımla da gençlerimize ve çocuklarımıza uzman arkadaşlarımız anlatıyor. Allah bu tür tehlikeden tüm gençlerimizi, ailelerimizi korusun. Hep beraber bu konuda bir ve beraber olarak işbirliği içerisinde çalışmamız lazım. Türk toplumunun karşısındaki en büyük tehlike uyuşturucu diyebilirim. Bu etkinliği düzenleyen bakanlığımıza, emniyet genel müdürlüğümüze, İstanbul ve Kastamonu emniyet müdürlüklerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YARIN KUZEYKENT’TE, PAZARTESİ TOSYA’DA…

İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay ise; “Narkotik, dünyanın problemi, bununla ilgili biz ne tür önlemler alabiliriz, önleyici tedbirlerimiz ile ilgili İçişleri Bakanlığımızın ‘En İyi Narkotik Anne Polisi’ projesi kapsamında önleyici olarak yaptığımız şeyler var. Bir de alanda suçluları yakalayarak yaptığımız operasyonlar var. Suçluları yakalıyoruz ve daha artırarak devam edeceğiz. Diğer kısım da annelerimiz, evlatlarımız ve toplumlarımız için de bilgilendirme ve önleme faaliyeti kapsamında okullara, kurumlara yaptığımız bilgilendirmelerimizi bu mobil ve donanımlı olarak Türkiye’de bir tane olan bu tırı buraya getirdik. 5 günlük bir program olacak. Pazar gününe kadar burada, Pazar günü Kuzeykent Pazar yerinin orada arkadaşlar bilgilendirme yapacak. Pazartesi günü de Tosya ilçemize gidecek, oradaki programın ardından normale dönecek. Çok kıymetliydi burada bunu yapmak, güncel bir tırımız İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne de teşekkür ediyoruz bu kapsamda tırı bize tahsis ettiği için” dedi. (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum