Belovacık’ta mera ıslah çalışmaları tamamlandı;

Belovacık’ta mera ıslah çalışmaları tamamlandı

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Devrekani’ye bağlı Belovacık Köyünde uygulamaya koyduğu mera ıslahı çalışmaları tamamlandı....

Küre Orman İşletme Müdürlüğü Devrekani Orman İşletme şefliği sınırlarında kalan Belovacık Köyünde 50 hektar alanda “Mera Islahı Uygulama Projesi” kapsamında çalışmalar tamamlandı. Proje kapsamında sıvat, kaşınma kazıkları, tuzluk ve gölgelik gibi tesisler inşa edildi. Proje dâhilinde Devrekani Orman İşletme Şefliği Belovacık Köyü Merasına 300 metre mesafedeki kaynaktan meraya su getirilerek hayvanların su ihtiyacını karşılamaları için bir adet 12 metrelik sıvat yapıldı. Ayrıca tuzluk ve kaşınma kazıkları da tamamlandı.

Yapılan ıslah çalışmaları ile yem veriminin artırılması, yem kalitesinin yükseltilmesi, hayvanların sevk ve idaresinin kolaylaştırılması, zararlı bitkilerle mücadele ederek, hayvan ölümlerinin azaltılmasını hedefledikleri kaydedildi.

“BU TÜR FAALİYETLER ORMAN-KÖY İLİŞKİLERİ AÇISINDAN DA OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Ormanları korumada usulsüz otlatma baskısını azaltacak olan bu tür faaliyetler orman-köy ilişkileri açısından büyük önem arz ediyor. Ayrıca, hayvancılıkla geçimlerini sağlayan orman köylülerimiz bu konudaki çalışmalarımızdan oldukça memnun olduklarını ilettiler. Küre Orman İşletme Müdürü Birsel Ayanoğlu Özbek ve teknik ekibine çalışmaları için teşekkür ederiz” denildi. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum