Muhtarlar Müzesi Ankara Muhtar Evi’ne taşındı;

Muhtarlar Müzesi Ankara Muhtar Evi’ne taşındı

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu (TMK) Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, Ankara’da düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü programına ilişkin açıklamalarda bulundu....

İlimizden yaklaşık 700 muhtar ile Ankara’ya gittiklerini belirten Yapıcıoğlu; “20 bin üzerinde muhtarın katıldığı bu güzel organizasyonda bizler de Kastamonu’muzu en iyi şekilde temsil edilme adına Türkiye de ilk ve tek olduğumuz müzemizi Ankara Muhtar Evi’ne taşıdık. Bu doğrultuda İçişleri Bakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan da takdir aldık. Cumhurbaşkanı’na Kastamonu’muzu, muhtarlarımızı, çalışmalarımızı, muhtarlığın ilk kurulduğu il olması sebebiyle de böyle şerefli ve onurlu bir mesleği Cumhurbaşkanı’nın kararlarıyla da taçlandırmasının ardından memnuniyetimizi aktardık. Müzemizi ve müzedeki muhtarlığın tarihçesini gördüler ve teşekkür ettiler. Bu doğrultuda muhtar müzemizdeki mührümüzü İçişleri Bakanı’na teslim ettik. İçişleri Bakanı da Cumhurbaşkanı’na takdim ettiler” dedi.

“MUHTARLAR GÜNÜ BERABERLİK İLE DEVAM ETSİN”

Yaptıkları çalışmaların Ankara’da ses getirdiğini belirten Muammer Yapıcıoğlu; “Sayın Cumhurbaşkanımızı ilimize davet ettik, kendilerine bizlere gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı şükranlarımızı sunduk. Mutlu bir şekilde ilimize döndük. Bundan dolayı bizim bu çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Kastamonu Valisi sayın Avni Çakır ve bu programı düzenlememizde yine bizler yalnız bırakmayan İl Özel İdaresi Sekreteri Nida Sinsi’ye ve çalışan arkadaşlarımıza, muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz. 19 Ekim Muhtarlar Günü her zaman, bu ağız tadıyla bu beraberlik ile devam etsin diyoruz” diye konuştu.

“MUHTAR TİYATROMUZU DA BAŞLATIYORUZ"

Yapıcıoğlu son olarak hazırladıkları “Muhtarlar Gelişiyor, Kastamonu Değişiyor” Projesinin Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirildiğini anımsatarak şunları kaydetti; “Türkiye’de bir ilki barındırıyor. Muhtarlar Derneği olarak projeden faydalanan Kastamonu Muhtarlar Derneği olmuştur, bunun çalışmaları da halen devam etmektedir. Projemizin içeriğinde; Muhtarlar Tiyatrosu, Muhtarlar Halk Oyunları, Ankara-İstanbul, Çanakkale Tiyatro ve Halk Oyunları gösterimi, ilk yardım kursu, iş ve sosyal hayatta iletişim kursu, yangın kursu, Kastamonu yöresel halk oyunları kursu, küresel iklim değişikliği ile mücadele kursu, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi kursu, hukuk seminerleri, Muhtarlar Hatıra Ormanı, AFAD gönüllülük çalışması ve Kızılay gönüllülük çalışması gibi etkinlikler yer alıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza bunu da duyurup teşekkürümüzü ilettik. Bununla ilgili Sepetçioğlu ekibimizi de kurduk, güzel de bir yol aldık. İnşallah muhtarlarımızla birlikte kısa zamanda Sepetçioğlu’nu oynayacağız. Muhtar tiyatromuzu da başlatıyoruz, bu tiyatroyu da sayın Cumhurbaşkanımıza oynama noktasında kendilerinden müsaade aldık.” (Banu Türkmenoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum