İki yıl daha uzatıldı;

İki yıl daha uzatıldı

Eski tip sürücü belgelerinin son yenilenme süresi, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldı. Böylelikle, eski tip ehliyete sahip vatandaşlar, 2024 yılı sonuna kadar eski sürücü belgelerini kullanabilecek....

İçişleri Bakanlığı, eski tip ehliyetlerin değiştirilme süresine ilişkin bir duyuru yayımladı. Duyuruda eski tip sürücü belgelerinin 31 Aralık 2022 olan son yenileme tarihinin 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren geçici 10'uncu maddesi uyarınca değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirme işlemlerinin 5 yıl içerisinde tamamlanması gerektiği ve bu sürenin İçişleri Bakanlığınca uzatılabileceği belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu kapsamda, ülkemizde ve dünyada 2020-2022 yılları arasında pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın müracaat edememeleri ve nüfus müdürlüklerimizde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla 01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi, Bakanlığımızca 31.12.2022 tarihinden itibaren iki yıl süre ile uzatılmıştır." (CNGHaber) 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum