Fransız turizmciler, Pınarbaşı’nı gezdi;

Fransız turizmciler, Pınarbaşı’nı gezdi

Safranbolu ile bir süredir yakın temas halinde olan Pınarbaşı, oluşturulacak yeni bir bölge turizm rotasıyla dünyaya açılıyor. Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği ve Samistal Travel aracılığı ile Pınarbaşı’na 12 Fransız tur acentesinin yetkilisi geldi. Gördükleri manzaralar karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen Fransız tur acentelerinin yetkilileri, Safranbolu ile birlikte tur rotalarına Pınarbaşı’nı da dahil edecek....

Safranbolu ile bir süredir yakın temas halinde olan Pınarbaşı, oluşturulacak yeni bir bölge turizm rotasıyla dünyaya açılıyor. Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği ve Samistal Travel aracılığı ile Pınarbaşı’na 12 Fransız tur acentesinin yetkilisi geldi. Gördükleri manzaralar karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen Fransız tur acentelerinin yetkilileri, Safranbolu ile birlikte tur rotalarına Pınarbaşı’nı da dahil edecek.

Kastamonu turizminin amiral gemisi olarak görevini layıkıyla yerine getiren Pınarbaşı’nın Belediye Başkanı Şenol Yaşar, “Pınarbaşı, Kastamonu’nun turizm anlamında lokomotifi oldu. İlçemizin geleceğinin turizmde olduğunu düşünüyor, yeni oluşturulmaya başlanan bu turizm rotasını da bu ölçüde değerlendiriyor ve çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Pınarbaşı, Safranbolu ile ortak hareket ederek, yeni bir bölge turizm rotasıyla dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Son iki yıldır bölge turizminin daha geniş kitlelere hitap etmesi için çalışmalar yürüten ve Batı Karadeniz bölgesinin turizmdeki en önemli noktalarından birisi olan Safranbolu ile birlikte hareket edebilmek için girişimlerde bulunan Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği ile yakın temas halindeydi. Karşılıklı görüşmeler neticesinde Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği ve Samistal Travel aracılığı ile Pınarbaşı’na 12 Fransız tur acentesinin yetkilisi geldi.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar’ın rehberliğinde bölgeyi gezen, Horma ve Valla Kanyonları, Ilıca Şelalesini yakından gören Fransız turizmciler, gördükleri manzaralar karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

Safranbolu ile yürütülen işbirliği sayesinde Pınarbaşı da bu turizm pastasından hak ettiği payı alacak. Fransız tur şirketleri, Pınarbaşı’nı gördükten sonra Safranbolu ile birlikte tur rotalarına Pınarbaşı’nı da dahil etti. Safranbolu’ya gelecek turistler bir günlerini de Pınarbaşı’nın doğal güzelliklerine ayıracak.

Kastamonu turizminin amiral gemisi olarak tanımlanan Pınarbaşı’nın her geçen günü büyüyen bir turizm potansiyelinin olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Şenol Yaşar, “Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği ve Samistal Travel aracılığıyla Fransız tur acentelerinin yetkililerini Pınarbaşı’mızda ağırladık. İlçemizin doğal güzelliklerimizi keşfettiler. Bu sezon Pınarbaşı, Safranbolu’ya gelen turistlerin de rotasında yer alacak. Pınarbaşı, Kastamonu’nun turizm anlamında lokomotifi oldu. “Türkiye’nin dünyaya armağanı Pınarbaşı” sloganımızın gereklerini yerine getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizin geleceğinin turizmde olduğunu düşünüyor, yeni oluşturulmaya başlanan bu turizm rotasını da bu ölçüde değerlendiriyor ve çok önemsiyoruz” diye konuştu. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum