‘Avusturya, Türkiye’nin en büyük 4. yatırımcısı’;

‘Avusturya, Türkiye’nin en büyük 4. yatırımcısı’

Avusturya Milli Günü nedeniyle Başkent Ankara’da bir program düzenlendi. Programa Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı, Büyükelçi Kastamonulu hemşehrimiz Faruk Kaymakçı’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı’nın konuşma yaptığı program da ayrıca Kastamonu’da faaliyetlerini sürdüren Kronospan Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su H. Akgün Okay ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gülamoğlu da katıldı....

Avusturya Milli Günü nedeniyle Başkent Ankara’da bir program düzenlendi. Programa Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı, Büyükelçi Kastamonulu hemşehrimiz Faruk Kaymakçı’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı’nın konuşma yaptığı program da ayrıca Kastamonu’da faaliyetlerini sürdüren Kronospan Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su H. Akgün Okay ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gülamoğlu da katıldı.

Bakan Yardımcısı Kaymakçı şöyle konuştu; “Avusturya Parlamentosu tarafından 1955 yılında daimi tarafsızlığa ilişkin Anayasa Kanunu’nun kabul edilmesinin 67’inci yıldönümünü kutlamak için bugün burada sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye ve Avusturya, uzun bir tarihi paylaşan iki ülke… İlişkilerimizin kapsamı ve derinliği, çeşitli konularda işbirliğimizi geliştirmemizi gerektiriyor. İlişkilerimizi ilerletmek ve ivmeyi geliştirmek için her iki tarafta siyasi irade ve kararlılık mevcut. Avusturya, Türkiye’nin en büyük dördüncü yatırımcısı konumunda… İlişkilerimizin çok önemli bir boyutu da Avusturya’da yaşayan 300 bin kişilik Türk topluluğu. İki ülke arasındaki sağlam insan köprüsü, Avusturya’ya ekonomik, sosyal ve kültürel katkılarıyla ortak değer olarak görülmelidir. Kovid-19 ile ilgili seyahat kısıtlamalarının her iki ülkede de kaldırılmasından memnunuz. Ülkeler turizm sektörümüzü canlandırıyor. Türkiye’yi ziyaret eden Avusturyalı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 79 arttı. Efes kazıları ise ülkelerimiz arasında bir başka kültür köprüsüdür. Bu kazıların yeniden başlaması, ilişkilerimizde bir iyi niyet göstergesidir. Avusturyalı dostlarımızı yürekten tebrik ederiz.” (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum