Turizm öğrencilerine Araç’ta uygulamalı ders;

Turizm öğrencilerine Araç’ta uygulamalı ders

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri, Araç ilçesinin tarihi yerlerini, Fındıklı ve Gölcük Yaylası ile İntaş Mağarasını ziyaret etti....

Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Hikmet Haberal’ın uygulamalı ders gezisi kapsamında düzenlenen gezide, Araç Harp Müzesi, Tanıtım Merkezi, Araç Belediyesi, Araç Kalesi, Fındıklı Yaylası, Gölcük Yaylası ve İntaş Mağarası ziyaret edildi. Öğrencilere bir süre Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya da eşlik etti.

SARIKAYA: “OKUDUKLARI KENTİ, TARİHİ VE KÜLTÜREL AÇIDAN TANIMALARININ SAĞLANMASI GEREKİYOR”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Sarıkaya; “Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerimizi ilçemizde ve belediyemizde ağırlamaktan mutluluk duydum. Öğrencilerin okudukları ve yaşadıkları kenti, tarihi ve kültürel açıdan tanımalarının sağlanması gerekiyor. Bu açıdan ilçemizin tarihi, kültürel ve turistik tanıtımlarında katkısı bulunan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Hikmet Haberal’a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERAL: “ARAÇ, DOĞA GÜZELLİKLERİ, TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ İLE ÖNEMLİ BİR YER EDİNİYOR”

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Hikmet Haberal ise şunları söyledi; “Derslerimi genellikle doğa ile iç içe yapmaya çalışıyorum. Öğrencilerimizi tabiatla bütünleştiriyorum. Bu yüzden Araç ilçemizin potansiyeli, doğa güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri çok önemli bir yer edinmektedir. Fakültemiz ve rehberlik bölümümüz olarak yıl içerisinde faaliyetlerimizi planlarken Araç ilçesini öncelikli olarak ele aldık. Ders kapsamında yapmış olduğumuz gezi programına aynı bölümden öğretim görevlisi Serap Balcı hocamız da eşlik etmiştir. Planlamış olduğumuz uygulamalı ders gezimizin başarılı, öğrencilerimizin bu denli mutlu oluşunu sağlayan Üniversite Rektörlüğümüze fakülte dekanlığımıza Kastamonu Valiliğimize ve bizlere saha çalışmalarımızda proje çalışmalarımızda, öğrencilerimizle birlikte yapmış olduğumuz faaliyetlerde her zaman destek olan Araç Belediye Başkanlığı'na ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.” (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum