‘Kooperatif üyelerine gerekli destek verilecek’;

‘Kooperatif üyelerine gerekli destek verilecek’

Devrekani ilçesinde çitçi eğitim toplantıları devam ediyor....

Devrekani ilçesinde çitçi eğitim toplantıları devam ediyor. Devrekani Belediye Düğün Salonunda yapılan eğitime Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personellerinden Sosyolog Aysu Köserecep ve Ziraat Mühendisi Ömür Onur, İlçe Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Emine İncemehmetoğlu'nun katılımıyla, Devrekani Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri ve Devrekanili çiftçi kadınlara eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda İl ve İlçe Müdürlüğü tarafından Devrekani Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine gerekli desteğin verileceği kaydedildi.

KADES TANITILDI

Eğitimde Kadın Destek Uygulaması (KADES) ve nasıl kullanıldığı anlatıldı. Kadına yönelik her türlü sözel ve fiziksel şiddetin kabul edilemez olduğunun altı çizilirken bu tür durumlarda neler yapılabileceği hakkında uygulamaya yönelik bilgi verildi. Eğitimde ayrıca toplumda kadın olmak, kadının sosyal hayattaki rolleri, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadının kırsal alandaki rollerinden bahsedildi. Ayrıca eğitimde aile içi iletişimin önemine değinerek erken çocukluk döneminde çocuklara uygulanan davranışların, çocukların hem eğitim hayatlarında hem de yaşamlarının tüm evrelerinde ana belirleyici faktörlerden biri olduğu ifade edildi. Toplumun temel taşının aileler olduğu ve önce kendi ailemizden başlayarak toplumun bütün kesimlerinin katılımıyla bu sorunun çözülebileceği anlatıldı.

KOOPERATİF ÜYELERİNE GEREKLİ DESTEK VERİLECEK

Toplantıda kadın girişimciliği ve kooperatifçiliği konularında üretici kadınlara tarımsal kooperatif olmaları yönüyle Devrekâni’nin gelişimi ve tanıtımı açısından büyük önem arz ettiği belirtildi. Kooperatifi geliştirmek, katılımı ve üretimi artırmak ve seslerini daha etkili bir şekilde yükseltmeleri için destekleyici bilgiler verildi. Üretim yapan kadınların emeklerinin ve ürünlerinin değerlendirilmesi aşamasında önemli bir rol oynayan Devrekani Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine İl ve İlçe Müdürlüğü olarak gerekli desteğin verileceği ifade edildi. Kooperatif üyesi kadın çiftçilerle gerçekleşen toplantı sohbetin ve sorulan soruların cevaplamasının ardından son buldu. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum