‘Kadın çiftçilerimizin değerini biliyoruz’;

‘Kadın çiftçilerimizin değerini biliyoruz’

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Mürver Yetiştiriciliği ve Mürver Ürünlerinin Değerlendirilmesi Projesi” kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı....

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Mürver Yetiştiriciliği ve Mürver Ürünlerinin Değerlendirilmesi Projesi” kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Kastamonu Orman Fidanlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Daday Fidanlık Şefliğinde Daday Halk Eğitim Merkezi ile "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kursu" düzenlendi. Kursun sertifika dağıtımında kadın çiftçilerle bir araya gelinerek 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü kutlandı. İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “İl Müdürlüğümüz olarak kadın çiftçilerimizin değerini biliyor, yapmış olduğumuz etkinliklerde onlara kendi değerlerini hatırlatmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Programa Orman Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Çetin, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımsısı Özcan Gazioğlu, Kastamonu Fidanlık İşletme Müdürü Levent Teroğlu, KTV Şube Müdür Vekili Uğur Ertop, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdür Vekili Çiğdem Tuncay, Daday İşletme Müdürü Ayhan Kılıç, Daday Fidanlık Şefi Gülcihan Esra Kayacık, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Kocaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Yıldız, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metehan Babaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeref Beşir, İl Müdürlüğü teknik personelinden Ziraat Mühendisi Ömür Onur ile Harun Demirci ve Sosyolog Aysu Köserecep ile kursiyerler katıldı.

“KADIN ÇİFTÇİLERİMİZE KENDİ DEĞERLERİNİ HATIRLATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Dünya Kadın Çiftçiler Günü hakkında bilgilendirmelerde bulunarak şu ifadelere yer verildi; “Gerek dünyada gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında, önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınlar üstlenmektedir. Kadınların tarımsal üretimde; kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim'i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Çiftçi Kadınlar Günü 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmaktadır. Biz İl Müdürlüğümüz olarak kadın çiftçilerimizin değerini biliyor yapmış olduğumuz etkinliklerde onlara kendi değerlerini hatırlatmaya çalışıyoruz.”

Bu kapsamda kurs sürecinde kadın çiftçilere Ziraat Mühendisi Ömür Onur ile Sosyolog Aysu Köserecep; “Kadının toplumsal hayattaki rolleri, toplumsal cinsiyet, toplumsallaşma süreci, aile içi iletişim, kadına yönelik şiddetle mücadele, kırsal alanda kadının yeri ve önemi ile kadın girişimciliği”  konularında da bilgilendirmelerde bulundu. Toplantıda Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Çetin, günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdi ve kadın çiftçilerin 15 Ekim Çiftçi Kadınlar Gününü kutladı.

“BİTKİ TÜRLERİNİN TARIMINA GEÇİLMESİ BİR ZORUNLULUK HALİNE GELDİ”

İl Müdürlüğü’nden kurs hakkında da bilgilendirmelerde bulunularak; “Son yıllarda birçok alanda doğal ürünlere olan talebin artması; yenilenebilir endüstriyel ürün kaynaklarının yanı sıra bitki bio- çeşitliliğini koruma ihtiyacının doğmasına neden olmuştur. Bu nedenle, doğadan aşırı miktarda toplanan ve geniş ihracat ürünü bitki türlerinin tarımına geçilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. Açılan bu kurslarla doğadan toplama yerine kültürel üretime geçilmesinin teşvik edilmesi ve sürdürülebilir tarımın yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır” denildi.
Kursa katılan 20 kişiye Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifikaları ve hediyelerinin dağıtımın ardından program son buldu. İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da; “İl Müdürlüğü olarak bir kez daha üreten ve kırsal alanda çok önemli bir yere sahip olan kadın çiftçilerimizin kıymetini biliyor ve onların ‘15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz” ifadelerine yer verildi. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum