‘Desteğe hazırız’;

‘Desteğe hazırız’

Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Özgül Öğrenme Gücümü Keşfet’ Projesi’nin protokol imza töreni, Vali Avni Çakır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi....

Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Özgül Öğrenme Gücümü Keşfet’ Projesi’nin protokol imza töreni, Vali Avni Çakır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bu projeyle birlikte Kastamonu’da İçişleri Bakanlığı tarafından proje sayısı 6’ya yükseldi. Vali Çakır, önceki proje imza törenindeki açıklamasında 2022 yılında toplam 10 proje hedeflerinin olduğunu vurgulamıştı.

Çakır, Özgül Öğrenme Gücümü Keşfet Projesi protokolünün imza töreninde yaptığı konuşmasında; “Bu proje, özgül öğrenme güçlüğü konusunda toplumsal farkındalığın daha üst seviyelere çıkarılması amacını güden bir proje. Bu anlamda içeriği oldukça dolu, bu çocuklarımızın hem fark edilmesi hem kabiliyetlerinin tespit edilmesi hem de sosyal hayatta çok daha fazla katılmaları konusunda çok güzel bir proje” ifadelerine yer verdi.

Valilik makamında düzenlenen imza törenine İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek, Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin, Valilik Sosyal Etüt Proje Müdürü Suat Tüfekçi, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zehra Esra Ketenoğlu Kayabaşı ve Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Hüseyin Demir katıldı.

Kastamonu Üniversitesi,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Kastamonu Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin iş birlikçi olduğu projede özgül öğrenme güçlüğü tanısı tespit edilen öğrenci ve ailelerine çeşitli eğitimler verilmesi amaçlanırken, öğrencilerin sosyal hayata daha fazla katılmaları sağlanacak.

ÇAKIR; "SOSYAL HAYATA ÇOK DAHA FAZLA KATILMALARI KONUSUNDA ÇOK GÜZEL BİR PROJE"

Vali Avni Çakır, imza töreninde yaptığı konuşmada Özgül Öğrenme Gücümü Keşfet Projesi’nin destek miktarının 94 bin 685 TL olduğu bilgisini verdi. Projenin amacından da bahseden Çakır; “Kastamonu merkez ilçede eğitimlerine devam eden ve özgül öğrenme güçlüğü tanısı almış, bunun yanında da ikinci bir tanı almamış 99 ortaokul öğrencisinin resim, müzik, spor ile akıl ve zeka oyunları branşlarında yetenek taraması yapılarak bu çocuklarımızın güçlü olduğu yönlerin tespiti gerçekleştirilecek. 59 tanı almış ilkokul öğrencisine de Türkçe ve matematik alanlarında kendilerine ve ailelerine eğitimler verilerek kabiliyetlerini ve akademik yönlerini geliştirerek bu çocuklarımızın özgüvenlerinin artması ve sosyalleşmelerinin sağlanması sağlanacak. Ayrıca sergi, dinleti, yarışma kamp, piknik ve belirli gün ve gibi etkinliklerle, özgül öğrenme güçlüğü konusunda toplumsal farkındalığın daha üst seviyelere çıkarması amacını güden bir proje olacak.  Bu anlamda içeriği oldukça dolu, bu çocuklarımızın hem fark edilmesi hem kabiliyetlerinin tespit edilmesi hem de sosyal hayatta çok daha fazla katılmaları konusunda çok güzel bir proje” diye konuştu.

"PROJESİ OLAN HER SİVİL TOPLUM KURULUŞUNA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"

Projenin ilimizde protokol anlamında gösterilen 6’ncı proje olduğunu belirten Vali Çakır; “Geçen sene de 7 projemiz hayata geçmişti. Bu altıncı, geçen senenin bir proje gerisindeyiz ama şu an yılsonuna kadar 2 proje daha bekliyoruz bir aksilik olmazsa. Böylece sivil toplum kuruluşlarımızın sosyal amaçlı projelerinde İçişleri Bakanlığımızın Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğümüzün proje desteklerini en üst seviyede ilimiz özelinde tutma konusunda çabalarımız da böylece meyvesini almış oluyor. Bu tür projelerin imzalanması da bize güzel bir moral oldu. Biz daha önce vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi projesi olan her sivil toplum kuruluşuna bu anlamda destek vermeye hazırız. Yeter ki sivil toplum kuruluşlarımız destek kriterlerine uygun olmak şartıyla proje yapsınlar. Bu konuda şu an çeşitli meslek guruplarından bir ortaklık ile bu proje hayata geçiriliyor; Kastamonu Üniversitesi,  Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Kastamonu Rehberlik ve Araştırma Merkezi bu projede paydaş. Güzel proje, hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı da tebrik ediyorum” dedi.

DEMİR; "HEDEFİMİZ, ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARILI OLDUKLARI ALANLARI DESTEKLEYEREK ÖZGÜVEN KAZANMALARI"

Özgül öğrenme güçlüğü hakkında bilgiler veren Kastamonu Özgür Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Hüseyin Demir ise; “Özgül öğrenme güçlüğü, zeka seviyesi normal ve normal üstü çocuklarımızın okuma, yazma ve matematik alanlarında akranlarından geri kalma durumudur. Bu projede Kastamonu merkezde özgür öğrenme güçlüğü tanılı olan ilkokul düzeyindeki öğrencilere okuma ve matematik atölyesi desteği sağlanacak. Bu desteği Kastamonu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü sağlayacak. Yani Kastamonu Üniversitesi’nin bilim ışığı çocuklarımızı aydınlatacak ve onları akranları seviyesine taşıyacak. İl merkezinde ortaokul düzeyinde özgül öğrenme güçlüğü tanılı öğrencilerimizde de spor alanlarında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün desteği, zeka oyunları, resim ve müzik alanında da Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle yetenek tespiti ve sonrasında eğitimi verilecek. Buradaki hedefimiz de çocuklarımızın başarılı oldukları alanları destekleyerek özgüven kazanmaları, sosyalleşmeleri ve aynı zamanda hem okul hayatında hem de aile hayatında huzur ortamı teşkil edebilmektir” ifadelerini kullandı. (Banu Türkmenoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum