‘Beyaz sayfa’ fırsatı!;

‘Beyaz sayfa’ fırsatı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından 18 Ağustos'ta başlatılan adli sicil kaydı düzeltme ve silme taleplerinin e-Devlet'ten alınması uygulaması kapsamında 159 bin 60 başvuru yapıldı....

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından 18 Ağustos'ta başlatılan adli sicil kaydı düzeltme ve silme taleplerinin e-Devlet'ten alınması uygulaması kapsamında 159 bin 60 başvuru yapıldı.

Adalet Bakanlığı, adli sicillerin düzeltilmesi ve silinmesi için e-devlet taleplerini uygulamaya başladığını, kanuni şartların oluşmasından bu yana 17 bin 500 adli sicil ve dosya kaydının silindiğini, bine yakın adli sicil kaydında düzeltme yapıldığını duyurdu.

İLK 24 SAATTE 4 BİN 104 BAŞVURU YAPILDI

Başvurunun ilk 24 saatinde e-Devlet'ten sabıka kaydı silme ve düzeltme için toplam 4 bini 104 başvuru alındı. Şu ana kadar toplam 159 bin 60 başvuru alındı ve bunların 131 bini onaylandı.

Kanuni şart teşkil ettiği tespit edilen 17 bin 500 adli ve dosya kaydı, yeniden başvuru ve belge getirme zorunluluğu olmaksızın silindi. Ayrıca binlerce adli sicil kaydı düzeltildi.

Yeni başvuru nedeniyle çok kısa bir süre içerisinde başvuru elektronik ortamda yapıldığından, vatandaşların farklı illerden Ankara'ya gelerek başvuru yapma zorunluluğu ortadan kalktı. E-devlet üzerinden yapılan başvurular, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Dairesi Başkanlığı tarafından, yeni oluşturulan Adli Sicil Bilgi Sistemi üzerinden talebi inceleyecek olan komisyon hakimlerine iletilecek. Komite, hakimin ilk incelemesinden sonra başvuru hakkında karar verilecek. (Erdem Demirci)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum