Yüzde 80 su tasarrufu sağlıyor;

Yüzde 80 su tasarrufu sağlıyor

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. tarafından finanse edilen 3 dönümlük alanda ilk defa denemesi yapılan pilot "Damlama Sulama ile Çeltik Üretimi Projesi"nin hasat programı Vali Avni Çakır’ın da katılımıyla gerçekleştirildi....

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. tarafından finanse edilen 3 dönümlük alanda ilk defa denemesi yapılan pilot "Damlama Sulama ile Çeltik Üretimi Projesi"nin hasat programı Vali Avni Çakır’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Yüzde 80 su tasarrufu başta olmak üzere, işçilik ve maliyet yönünden birçok yararı bulunan damlama sulama ile çeltik üretiminin yapılabileceği bu proje sayesinde gerçekleştirildi.

Programa; Vali Çakır’ın yanısıra, Hanönü Kaymakamı Tolga Değirmenci, Belediye Başkanı Serkan Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Acacia Maden İşletmesi Genel Müdürü Zeki Sayılır, Taşköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tosya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, proje faydalanıcısı Hayri Ünal ve Mustafa Ünal katıldı. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum