Tema öğrenci ve velileri gökyüzünü gözlemledi;

Tema öğrenci ve velileri gökyüzünü gözlemledi

Kastamonu Tema Koleji’nde okul terasına kurulan teleskoplarla öğrenciler ‘gökyüzü gözlem’ etkinliği kapsamında dolunay ve Jüpiter gözlemi yaptı....

Kastamonu Tema Koleji’nde okul terasına kurulan teleskoplarla öğrenciler ‘gökyüzü gözlem’ etkinliği kapsamında dolunay ve Jüpiter gözlemi yaptı.

Kastamonu ve Türkiye geneli yapılan sınavlarda akademik başarıları ile ön plana çıkan Tema Koleji, öğrencilerin sosyal yönlerini de desteklemeye devam ediyor.

Okul terasına kurulan teleskoplarla yapılan ‘gökyüzü gözlemi’ne öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Yüzlerce kişinin katılım gösterdiği etkinlikte dolunay ve Jüpiter'in gözlemi yapıldı. Gözlem günü hatırası için kurulan astronot kıyafetli fotoğraf köşesinde de hatıra fotoğrafları çekildi.

“TELESKOPLARI KULLANMALARI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR TECRÜBEDİR”

Gözlem etkinliği ile ilgili Kastamonu Tema Koleji yönetimi tarafından yapılan açıklamada; “Dünya vatandaşı yetiştirme yolunda öğrencilerin her yönüyle kendini geliştirmiş olması çok önemlidir. Tema Koleji olarak bizler, öğrencilerimizin çağdaş Türkiye'nin geleceğinde etkin rol oynayan öğrenciler olarak yetişmelerini hedefliyoruz. Bilimsel çalışmalar, gözlemler, evrenin gizemi öğrencilerimizin ilgisini fazlasıyla çekmektedir. Uzayı keşfetmek ve gökyüzünü incelemek için kısa süre de olsa teleskopları kullanmaları öğrencilerimiz için büyük bir tecrübedir. Bu etkinlik için katılım gösteren tüm velilerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Etkinliğimiz için destek olan sayın kurucularımıza, okulumuz idari ekibine ve çalışmada bizlere destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verildi. (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum