Ortak görüş; Türkiye’de başörtüsü sorunu yok;

Ortak görüş; Türkiye’de başörtüsü sorunu yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı başörtüsü açıklaması tartışma yaratmıştı. Kılıçdaroğlu açıklamasında; “Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkarıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye kavuşturup, bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkaracağız” ifadelerine yer vermişti....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı başörtüsü açıklaması tartışma yaratmıştı. Kılıçdaroğlu açıklamasında; “Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkarıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye kavuşturup, bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkaracağız” ifadelerine yer vermişti.

Bu çıkış, ‘Türkiye’de başörtüsü sorunu var mı? Başörtüsü, siyasetin tekelinde mi?’ sorularını gündeme getirdi. CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri, Kastamonu halkına konuyu nasıl değerlendirdiğini sordu.

“HERKES ZATEN HÜR İRADEYE SAHİP”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan emekli esnaf Şenol Yalçınkaya; “Başörtüsünün yasalaştırılması ile ilgili her türlü adımı desteklemek lazım. Başörtüsü ile ilgili herhangi bir sorun kalmaması lazım. Zaten Türkiye’de başörtüsü sorunu yok. Başörtüsünü yasalaştırmak gerekiyorsa yapsınlar. Herkes zaten hür iradeye sahip. Bu kadar özgürlük Almanya’da bile yok” dedi.

“KILIÇDAROĞLU SEÇİME HAZIRLIK OLARAK GÜNDEM DEĞİŞTİRİYOR”

Müzisyen Erol Çekirge ise konuyla ilgili olarak; “Cumhurbaşkanımız ‘gel, bu konuyu yasallaştıralım’ demiş. Onlar ‘tamam’ demediler ki, şimdi de ‘hayır’ dediler. Kılıçdaroğlu şimdiye kadar başörtü ile ilgili hangi konuyu desteklediler ki? Eşim kapalı, abdestinde, namazında bir kadın. Eşim hastanede çalışıyordu. Önceden Türkiye’de başörtüsü sorununun olduğu dönemlerde mecburen başı açıktı ama şu anda kapalı. Eşimin çalıştığı dönemlerde mecburen başörtüsüz işe gidiyordu. İsteyen başını kapatır isteyen açar. Şimdi herkes hür iradeye sahip. Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü hakkındaki kanun teklifine ‘bıdı bıdı’ diyorum. Herkes yasa olsa da, olmasa da başını ister açıyor, ister kapatıyor. Eskiden üniversite öğrencilerinin haklarını yediler, okula sokmadılar ve başörtüsünü çıkarmaya zorladılar. Kılıçdaroğlu seçime hazırlık olarak gündem değiştiriyor” diye konuştu.

“BAŞÖRTÜSÜ SORUNU ORTADAN KALKTI”

Bir diğer vatandaş Kadir Binici ise şöyle konuştu; “Başörtüsü konusu yeniden gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımızın anayasa teklifini kabul edecek mi, bunu kabul etmesi mümkün değil. Ben siyaset işi olarak görüyorum. Çünkü eskiden karşı çıkıyordu, şimdi neden gündeme çıkardı? Bence başörtüsü sorunu ortadan kalktı, ama Cumhurbaşkanımızın anayasa teklif etmesi bence daha iyi bir şey.” (Mizgin Kaynar)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum