‘Engelli dostu şehir’ için iki adım daha…;

‘Engelli dostu şehir’ için iki adım daha…

Kastamonu Valiliği’nde, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Taşköprü SGK İlçe Müdürlüğü ‘erişilebilirlik belgesi’ takdim programı gerçekleştirildi. Vali Avni Çakır, programda yaptığı açıklamada, belgenin önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek; “Hizmet verdiğimiz tüm binalarda her türlü imkanlara hareketlerinde kısıtlama olan vatandaşlarımızın da rahatlıkla ulaşabilmesini sağlayan düzenlemelerin sağlanması durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız böyle bir belge veriyor....

Kastamonu Valiliği’nde, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Taşköprü SGK İlçe Müdürlüğü ‘erişilebilirlik belgesi’ takdim programı gerçekleştirildi. Vali Avni Çakır, programda yaptığı açıklamada, belgenin önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek; “Hizmet verdiğimiz tüm binalarda her türlü imkanlara hareketlerinde kısıtlama olan vatandaşlarımızın da rahatlıkla ulaşabilmesini sağlayan düzenlemelerin sağlanması durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız böyle bir belge veriyor. Biz de valilik olarak ilk fırsatta bu belgeyi almak istiyoruz. Kastamonu’nun engelli dostu bir şehir olması noktasında bu tip çalışmalar oldukça önemli” diye konuştu.

Vali Avni Çakır’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Savaş ve Taşköprü SGK İlçe Müdürü Sümeyye Merve Yüksel katıldı. Engelli ve yaşlılar başta olmak üzere hareketliğinde kısıtlılık yaşayan herkesin toplumsal hayata katılımında onları engellemeyen ve tam tersine yaşam koşullarını kolaylaştıran bina, açık alan, toplu taşıma sistemleri, hissedilebilir yüzey, asansörler, zemin kayganlığının ölçülmesi gibi ilgili her konuda erişilebilirlik standartlarına taşıyan kuruluşlar Erişilebilirlik Belgesi’ne sahip olabilmekte. Bu kapsamda Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından her konuda erişilebilirlik standartlarını taşıdığı tespit edilen Kastamonu Adliyesi ve Taşköprü SGK’ya erişilebilirlik belgesi takdim edildi.

“KASTAMONU’DAN 5 KURUM BELGE ALMIŞTI, BU SAYI 7’YE YÜKSELECEK”

Erişilebilirlik belgesinin önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Vali Çakır; “Yaşlı, engelli ve hareketliliğinde sıkıntı olanlar bu belgeyi en iyi bilenler. Hizmet verdiğimiz tüm binalarda her türlü imkanlara hareketlerinde kısıtlama olan vatandaşlarımızın da rahatlıkla ulaşabilmesini sağlayan düzenlemelerin sağlanması durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız böyle bir belge veriyor. Kastamonu’dan 5 kurum bu belgeyi almıştı. Bu belgelerle birlikte bu sayı 7’ye yükselecek. İnşallah sizin arkanızdan da biz geliriz. Tabi valilik olarak bizim tarihi bir binada hizmet veriyor olmamızdan dolayı biraz restorasyon ve onarım işlerinde farklılıklarımız var ama elimizden geldiğince bunun çalışmalarını yaptık. Biz de ilk fırsatta bu belgeyi almak istiyoruz. Kastamonu’nun engelli dostu bir şehir olması noktasında bu tip çalışmalar oldukça önemli” dedi.

Vali Çakır, konuşmasının ardından Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan ve Taşköprü SGK İlçe Müdürü Sümeyye Merve Yüksel’e belgelerini takdim etti. (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum