Yılmazlar’dan görkemli açılış;

Yılmazlar’dan görkemli açılış

Yılmazlar Ticaret bünyesindeki NG Kütahya Seramik Kastamonu Mağazası, tören hizmete başladı. Düzenlenen açılışa Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı....

Yılmazlar Ticaret bünyesindeki NG Kütahya Seramik Kastamonu Mağazası, tören hizmete başladı. Düzenlenen açılışa Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral; “Bundan sonraki süreçte de mağazamızın Kastamonu’ya ve Yılmazlar’a hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemize ve bölgemize hayırlı olsun. Burası bundan sonraki süreçte Kastamonu mağazamız sizlere emanet” ifadelerine yer verdi.

YILMAZ; “MAĞAZAMIZ KASTAMONU'NUN VE BÖLGENİN EN BÜYÜK SERAMİK SHOWROOMU ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR”

Yılmazlar Ticaret sahibi Aziz Yılmaz açılışta yaptığı konuşmada, 1985 yılında kurulan Yılmazlar Ticaret’in 2008 yılında Kastamonu Yılmazlar Yapı Malzemeleri olarak devam ettiğini dile getirerek şöyle konuştu; “NG Kütahya Seramik ile iş ortaklığımız yaklaşık 20 yıldır devam etmektedir. NG ailesiyle birlikte olmaktan her zaman gurur duyuyorum. İnşallah bu birliktelik gelecek nesillerde de devam edecektir. Devam etmesini de tüm kalbimle temenni ediyorum. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu mağazamız bin 125 metrekare üzerine 4 kat, toplam 4 bin 500 metrekare olarak inşa edildi. Bu özelliği ile Kastamonu'nun ve bölgenin en büyük seramik showroomu özelliğini taşımaktadır. Bu vesile ile mağazamızın yapılmasında desteklerini bizlerden hiç bir zaman esirgemeyen Nafi Güral’a, Erkan Güral’a ve tüm Güral ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca her daim arkamda duran, bana ilham veren sevgili eşim Ayşegül Hanım’a da çok teşekkür ediyorum. Mağazamızın tüm Kastamonu halkına ve bölgemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

GÜRAL; “KASTAMONU MAĞAZAMIZ SİZLERE EMANET”

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ise; “Karadeniz’imizin incisi Kastamonu’da 137’nci mağazamızın açılış töreninde olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Alışkanlıklarımız, yaşantımızın içerisinde gerçekten çok değişti. Bu değişen alışkanlıkları ve talepleri bizim teknoloji yatırımlarında muhakkak destek vermemiz gerekiyordu. Teknolojiye yatırım yeterli olmuyor tabi, en önemli yatırım bence insana yatırım. Ben ve ekip arkadaşlarım bu yönde gerçekten çok çalıştık, çok da çabalıyoruz, insana yatırım yapıyoruz” diyerek Kütahya Seramik’in kuruluşundan bu yana gelişim sürecini anlattı.

Güral konuşmasının sonunda ise; “Aziz Yılmaz Bey, benim 20 yıllık iş ortağım. Bugün de bu yolculuğumuzun en önemli adımlarından bir tanesini atıyoruz. Kendisi buranın pozisyonundan dolayı gerçekten çok uzun süreli çalıştı, çok emek harcadı, çok para harcadı. Ancak çok güzel oldu. Emeklerinin karşılığına değdi. Bundan sonraki süreçte de mağazamızın Kastamonu’ya ve Yılmazlar’a hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemize ve bölgemize hayırlı olsun. Burası bundan sonraki süreçte Kastamonu mağazamız sizlere emanet” dedi.

FINDIKOĞLU; “BU MAĞAZA, KARADENİZİN EN BÜYÜK MAĞAZALARINDA BİRİ”

KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu da; “Burada çok emek var, senelerden beri yapılan büyük bir yatırım var. Çok güzel bir açılışla Türkiye’deki sayılı markalardan bir tanesi, bölgemizin önde gelen ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyük mağazalardan birinin açılışını yapıyoruz. Hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum.  Kastamonu’muza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

VİDİNLİOĞLU; “KASTAMONU, BÖYLE KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİR YERE SAHİP ÇIKACAKTIR”

Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu ise açılışta yaptığı konuşmada; “1997 yılı sonu itibariyle Kastamonu’ya geldim. Geldiğimde ilk tanıdığım insanlardan biridir Aziz abi. Aradan 25 yıl gibi bir zaman geçti hep dostluğunu, gülen yüzünü gördüm. O sebeple burada olmaktan gurur duydum. Ben daha önce gezdim binayı gördüm, genellikle nikah kıyarken hep gelin hanıma aile cüzdanını takdim ediyorum, çünkü derleyip toparlama işi hanımların işi. Ne zaman bir yerde bir düzen bir intizam görsek oraya hanım eli değmiş diyoruz. Dolayısıyla öyle inanıyorum ki burada sevgili yengemizin çok büyük emeği var. Ona ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Dünyada en önemli şeylerden bir tanesi markalaşmak. Ürünümüz ne kadar iyi, ne kadar kaliteli olursa olsun, değişen dünya şartlarında adaptasyon çok önemli. Biz binlerce kilometre ötede olmuş bir şeyi artık anında haber alabiliyoruz. Bu anlamda dünya çok küçüldü. Ama bizim kendi iç dünyamız da bu bilgilerle alabildiğine büyüdü. İmaj artık her şey. Dolayısıyla malımızı satabilmemiz için, satışımızı çok iyi gerçekleştirebilmek için iyi pazarlama tekniklerine sahip olmalısınız. Kütahya Seramik, bu anlamda bunu başarmış markalarımızdan bir tanesi. Kastamonu hem Ticaret Odası olarak, hem belediye olarak, hem de geçmiş kadim kültürüyle en eski şehirlerimizden bir tanesi. Bu anlamda el birliğiyle Kastamonu’muzu gelecek 10 yıllara, 20 yıllara, 50 yıllara hazırlamamız lazım. Bizim de Kütahya Seramik örneğinde olduğu gibi marka değerler yaratmamız lazım. Biz, coğrafi işaretli ürünlerde Türkiye’de artık ilk 3 olarak kabul ediliyoruz. 30 ürüne ulaştı sayımız. Bu anlamda Hatay ve Antep’ten sonra biz geliyoruz. Ancak ürünü pazarlama konusunda ne yazık ki aynı beceride değiliz. O sebeple el birliğiyle Kastamonu’muzu gelecek yıllara hazırlama gibi bir zorunluluğumuz var. Özellikle eğitim öğretim amacıyla il dışına çıkmış gençlerimiz için cazip hale getirmemiz gerekiyor ki marka haline getirebilelim. Çağın gereklerini mutlaka yerine getirmek lazım. Hem ticari hem de zihin anlamında kendimizi geliştirmemiz yeniliklere hazırlamamız lazım. Hayırlı uğurlu olsun. Çok güzel bir showroom olmuş. İnanıyorum ki Kastamonu böyle katma değeri yüksek bir yere sahip çıkacaktır.” (Banu Türkmenoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum