Hz Pir Vakfı’ndan yeni bina projesi;

Hz Pir Vakfı’ndan yeni bina projesi

Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından basın toplantısı düzenlendi. Vakıf Sözcüsü Hasan Karaalioğlu, Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı’nın faaliyetlerinin artırılması ve sürdürebilmesi adına vakfa sabit bir gelir bağlamak suretiyle külliyenin hemen karşısındaki 424 metrekare arsa ve üzerindeki iki katlı binayı vakfın hizmetine aldıklarını açıkladı. Bina ve arsanın toplam bedeli ise 2,5 milyon TL olarak belirtildi. Karaalioğlu yaptığı açıklamada; “Vakfımız, bundan sonraki hizmetlerine de kaldığı yerden eksiksiz devam edecektir. Gönüllülük esasına göre yaptığımız bu hizmetlerde Allah’ın rızası ve milletin duası bizim hep önceliğimiz olmuştur” ifadelerine yer verdi....

Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı’nda Kamu-Sen’e ait binada düzenlenen basın toplantısına Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, Mütevelli Heyet Başkanı Süleyman Yücel, vakfın yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı. Toplantıda ayrıca bir süredir restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Şeyh Şaban-ı Veli Camii’nin bu ay sonunda tekrar ibadete açılacağı kaydedildi.

KARAALİOĞLU; “CAMİ GİDERLERİ VAKIF TARAFINDAN KARŞILANIYOR”

Vakıf Başkanı Mehmet Çiftçi’nin selamlama konuşmasının ardından söz alan Vakıf Sözcüsü Hasan Karaalioğlu, Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak şunları dile getirdi; “1954 yılında dernek olarak kurulan Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli gönüllülük hareketi, 1996 yılında Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı’na dönüştürülmüştür. Kurulduğu günden bugüne kadar artan bir şevkle hizmetlerine devam etmektedir. 1954’lü yıllarda başlayan süreçte pencereleri kerpiçle örülmüş bir türbe, Hz. Pir haziresi göğse kadar otlarla kapanmış bir bahçe, yıkıntı halindeki tarihi konaklardan başlayan bir süreç. Bugün ise Kastamonu’da inanç ve kültür turizminin yıldızı, yılda yüz binlerce ziyaretçisi olan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri ve onun külliyesi. Bu itibarla emeği geçen çok büyük çoğunluğu akıbete ahirete irtihal eyleyenlere rahmet minnet ve duayla anıyoruz. Her sene Mayıs ayının ilk haftasında yapılan Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası her Pazar namazı sonrası yapılan zikir ve sonrasında da dergah çorbası ikram,  her cumartesi ikindi namazı sonrasında yapılan İlim Hikmet Sofrası programları ile halka açık konferanslar düzenlenmiştir. Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi öncesi ilimizde 158’nci İlim ve Hikmet Sofrası programı düzenlenmiştir. Vakfımızın başlıca yaptığı hizmetler arasında ilçelerde ki kültürel miras çalışmaları, halkımızı ve gençliği, İslam’a ve halveti Şabani gönül yolunun tanıtımını amaçlayan ve bu derneğin önem arz eden konuların yayılması hususundaki kitap, broşür vb. faaliyetler bu cümleden sayılabilmektedir. Hele ki caminin yanı başındaki mülkiyeti vakfımıza ait olan arazide yapılmış 40 gözlü tuvalet, şadırvan, kütüphane binası, bu hizmetler arasındaki en önem arz edenlerdir. İmar edilen bu tesisin sıcak suyu şadırvanlarındaki abdesthanedeki sıcak suyu elektrik giderleri, camimizin ısınma giderleri, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından karşılanmaktadır. Vakfımızın bugünlere gelmesinde vesile olan katkısı olan, ahirete irtihal eyleyenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet hayatta olanlara ise sağlık sıhhat ve afiyet diliyoruz.”

“YENİ BİNADA GENİŞ HİZMET ETMEYİ PLANLANMAKTADIR”

Karaalioğlu açıklamasının devamında vakıf faaliyetlerinin arttırılması amacıyla yeni bir yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirerek; “Vakıf Başkanımız Mehmet Çiftçi başkanlığındaki yönetim kurulumuz, vakıf faaliyetlerimizin daha da artırılabilmesi ve sürekliliğinin sağlanabilmesi amacıyla vakfa sabit bir gelir bağlamak suretiyle külliyenin hemen karşısındaki hediyelik eşya satıcılarının bitişiğindeki 424 metrekare arsa ve üzerindeki iki katlı binayı satın almak suretiyle vakfımızın hizmetine sunmuşlardır. Bu mülk, sit sahası içerisinde yer almaktadır ve mevcut binanın tarihi niteliği bulunmamaktadır. Vakfımız bu binanın yıkılması akabinde daha geniş bir konseptle, 3 kat halinde yapılacak olan yeni binada hediyelik eşya dükkanları, konferans salonu, sosyal tesisler, misafirhane ile geniş hizmet etmeyi planlamaktadır. Vakıf Başkanımız Mehmet Çiftçi önderliğinde iyilikleri yaymak açısından bu konu ilimizde faaliyet gösteren hayırsever iş adamlarının katkı ve destekleriyle, İstanbul’da yaşayan Kastamonulu Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli sevdalılarına da ulaşmak, geniş kapsamlı çalışma yapmayı amaçlamaktadır. Vakıf Başkanımız Mehmet Çiftçi, Mütevelli Heyet Başkanı Süleyman Yücel ve yönetim kurulu üyeleri, 3 Ekim 2022 tarihinde İstanbul’a giderek Kastamonulu iş adamları ve kurumlar nezdinde geniş kapsamlı çalışma yaptılar. Olumlu geçen çalışmalar neticesinde ziyaret edilen kurum ve kuruluşlar Kastamonu’ya Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli sevdalılarına ulaşılmış ve olumlu neticeler alınması hususu vakfımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. 68 yıldır Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerine hizmet etmeyi önceleyen vakfımız, bundan sonraki hizmetlerine de kaldığı yerden eksiksiz devam edecektir. Gönüllülük esasına göre yaptığımız bu hizmetlerde Allah’ın rızası ve milletin duası bizim hep önceliğimiz olmuştur” dedi. (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum