Tapu, mahallelerde çalışmalara başladı;

Tapu, mahallelerde çalışmalara başladı

Kastamonu Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Yücel Serdar, kadastro haritalarının sayısallaştırılması çalışmalarının mahalle mahalle yapılacağını kaydetti. Serdar, bu süreç içerisinde çalışması tamamlanan mahallelerin önce 15 günlük bilgilendirme askı ilanına alınacağını, bu ilan süresi içerisindeki itirazların da Kastamonu Kadastro Müdürlüğüne yapılabileceğini söyledi....

ÇALIŞMALAR 21 KASIM 2023’TE TAMAMLANACAK

Bölge Müdürü Yücel Serdar, kadastro haritalarının sayılaştırılması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Serdar, açıklamasında; “İlimiz merkez ilçesine bağlı 19 mahallede Kastamonu Kadastro Müdürlüğünce 3402 sayılı Kadastro Kanunun EK-1 inci maddesine göre kadastro haritalarının sayısallaştırılması çalışmalarına başlanılmış olup, süresi 450 gün olan işin 21.11.2023 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. Daha sonra 30 günlük kesin askı ilanına alınacak olan çalışmalar için ise itirazlar Kadastro Mahkemelerine yapılabilecektir. Askı ilanları ve paftalar, Kastamonu Kadastro Müdürlüğü Merkezinde, Kastamonu Belediyesinde ve ilgili mahalle muhtarlıklarındaki ilan yerlerine asılacak olup, ilgililerin askı süreçlerini takip etmeleri herhangi bir hak kaybı yaşanmaması açısından büyük önem arz etmektedir. Çalışmalar sırasında tapu malikleri yönüyle bir değişiklik yapılmayacak olup tüm mahallelerdeki kadastro haritalarındaki varsa teknik hatalar giderilecek, haritalar tek bir koordinat sisteminde ve bilgisayar ortamında oluşturularak sayısal hale getirilecek, parsellerin yüzölçümleri sayısal ortamda yeniden hesaplanacak ve tapu kütüklerinde yüzölçümü yönüyle gerekli düzeltme işlemleri yapılacaktır” dedi.

YENİ TAPULAR, BİR DEFAYA MAHSUS ÜCRETSİZ OLACAK

İlçelerde de çalışmaların yapılacağını açıklayan Bölge Müdürü Yücel Serdar; “Yine Tosya ilçesine bağlı tüm mahallelerde tescilleri tamamlanan güncelleme çalışmaları ve Taşköprü ilçesine bağlı tüm mahallelerde, İhsangazi ilçesi Afşar, Çay, Kuşçular, Sevindik, Elçelebi, Enbiya, Görpe, Haydarlar, Hocahacip, Koçcuğaz, İnciğez, Hanönü ilçesi Küreçayı, Akçasu, Daday ilçesi Kalem, Merkez, Alipaşa, Bayır, Budaklı, Çayırlı, Davut, Dereköy, İnciğez, Karacaağaç, Sarıçam, Siyahlar, Tüfekçi, Yazıcameydan ve merkez ilçe Budamış birimlerinde 3402 sayılı Kadastro Kanununun 22-a maddesi kapsamında yapılmakta olan güncelleme çalışmaları da aynı şekilde 15 ve 30 günlük askı ilan süreçlerine tabi tutulacak olup harita ve askı ilanlarının muhtarlıklar, belediye ve Kadastro Müdürlüğü ilan panolarından vatandaşlarımız tarafından takip edilmesi faydalı olacaktır. Sayısallaştırma ve güncelleme çalışmaları tamamlanıp parsellerin tapuya tescilleri sağlandıktan sonraki 120 gün içerisinde ise tapu malikleri e-devlet kapısı üzerinden şifreleri ile girecekleri web tapu servisinden yeni tapu senetlerini bir defaya mahsus olmak üzere ücretsiz olarak alabileceklerdir” ifadelerine yer verdi. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum