Şenpazar Belediyesi’nde grev oylaması yapılacak;

Şenpazar Belediyesi’nde grev oylaması yapılacak

Şenpazar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, arabuluculuk sürecinde tarafların anlaşamaması üzerine uyuşmazlıkla sonuçlandı. Bunun üzerine sıradaki adım işçilerin grev yapıp yapmayacağına dair oylama olacak. Çıkacak sonuca göre işçiler greve gidecek ya da hakem heyeti durumu ele alacak ve sonuca bağlayacak....

ÇINAR: “İŞÇİLER ‘GREV BİZE YAKIŞMAZ, BİZ GREV YAPMAYACAĞIZ’ DİYORLAR”

Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada grev değil, grev oylamasının olacağını vurgulayarak; “Paylaşım biraz abartılmış, grev varmış gibi lanse edilmiş. Geldiğimiz nokta şu, görüşmelerde iki taraf netice alamadı, arabulucuya gitti, arabulucu da netice alamadı. Şu anda işçiye sorulacak, greve gidecek misiniz, gitmeyecek misiniz diye. Toplamda zaten 4 işçimiz var. Sandıktan çıkacak karara göre Şenpazar Belediyesi’ndeki 4 daimi işçi grev yapacak ya da yapmayacak, süreç devam edecek. İşçilerimle görüştüm, hayır kararı çıkacak. Sendika ile de görüştüm, hayır çıktıktan sonra hızlıca hakem heyetine gidilecek, hakem heyeti karara bağlayacak. Biz zam oranında işçilerimizle anlaştık, ancak sendika razı değil. Sendika diyor ki; ‘Bu benim yaptığım en ucuz sözleşme olacak, biz bunu kabul edemeyiz’ diyor. İşçilerim razı, onlar razı değil. İşçilerimle yaptığım toplantıda 20 yıllık tecrübeli işçiler, grev bize yakışmaz, biz grev yapmayacağız diyorlar. Bu hadise olmadan da hakem heyetine gidilmiyor. Grev oylaması, hakem heyetinden önceki hareket. Belediye girişine asılan belge sadece oylama daveti. Sandık gelecek, kapalı zarf usulü oylama olacak, evet çıkarsa greve gidecekler, hayır çıkarsa işlerine devam edecekler. Son madde olarak hakem heyetine gidilecek, hakem heyeti karara bağlayacak” diye konuştu.

BELEDİYE-İŞ: “ARABULUCULUK SÜRECİ, UYUŞMAZLIKLA SONUÇLANDI”

Belediye-İş Sendikası, Şenpazar Belediyesi ile yürüttükleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin, arabuluculuk sürecinde uyuşmazlıkla sonuçlandığını duyurdu. Şenpazar Belediyesi ile Belediye-İş arasında 15 Temmuz 2022 tarihinden bugüne kadar devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin arabuluculuk sürecinde uyuşmazlıkla sonuçlandığı öğrenildi. Sendika, Şenpazar Belediyesi işyerine grev oylaması ilanını astıklarını açıkladı.

Belediye-İş tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Şenpazar Belediyesiyle 15 Temmuz 2022 tarihinden bugüne kadar yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, arabulucu sürecinde de uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Her ne kadar toplu sözleşmenin uzlaşma ile masada bitirilmesi noktasında özverili bir anlayış sergilemiş olsak da, aynı yapıcı tutumu işverenimizden göremedik. Günümüz yaşam standartlarının çok altında bir teklifin bizlere sunulması, temsil ettiğimiz üyelerimizin ve ailelerinin adına sözleşmenin yasal süreci olan grev oylamasına gidilmesine sebep olmuştur. Yasal hakkımız olan grev oylaması ilanını Şenpazar Belediyesi işyerine asmış bulunmaktayız. Her zaman olduğu gibi devam eden süreçte de üyelerimizin menfaatlerini korumak adına ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.”

Belediye-İş Karabük Şube Başkanı Tarık  Düzyer de, Şenpazar Belediyesi’nde başlatılan süreç hakkında yaptığı açıklama şu ifadeleri dile getirdi; “15 Temmuz 2022 tarihinde başlayan TİS yasal süreci bitmeyip arabuluculuk sürecine gidildi. Arabuluculuk sürecinin de uyuşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle grev oylaması süreci başladı. Grev oylamasında işçi arkadaşlarımızın kararına göre süreç devam edecek. Grev oylaması ilanının işyerine asıldığı günden itibaren oylama İŞKUR aracılığıyla 6 işgünü içinde yapılacak.” (CNGHaber)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum