Can dostlarımız yalnız değil;

Can dostlarımız yalnız değil

Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun da katılımıyla düzenlenen etkinliğe, çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Vidinlioğlu; “Yaptığımız tüm çalışmalar sizlerin gözlerinizdeki ışığın daim olması için. Sevginize layık olmaya çalışıyoruz. Beni çok mutlu ettiniz” dedi....

“30’A YAKIN HAYVANIMIZI SAHİPLENDİRDİK”

Geçici Hayvan Bakımevi’nde düzenlenen programa katılım sağlayan okulların idarecilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, şunları söyledi; “Hayvanseverlerimizle birlikte her daim istişare halindeyiz. Etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm hayvan severlerimize teşekkür ediyorum. Sokak hayvanlarımıza yılın her günü sahip çıkan ekibimi, yaptıkları çalışmalardan ötürü ise tebrik ediyorum. Bu işin temelinde sevgi var. Nasıl birbirimizi seviyor isek bizler nasıl sevgiye muhtaç isek can dostlarımız da bu sevgiye ihtiyaç duyuyor. Bugüne kadar bizler hep can dostlarımızın yanında olduk. Geçici Hayvan Bakımevi’mizde ciddi düzenlemeler yaptık. Sadece 2022 yılında besleme odağı sayımızı 21’e çıkardık. Toplamda 120 adet kedi ve köpek konaklarımızı mahallelerimize kurduk. Yine bir yıl da bir tonun üzerinde mamayı beslenme odaklarımıza bıraktık. Yine 2022 yılı içerisinde 3500 sokak hayvanımızın tedavisini Geçici Hayvan Bakımevi’mizde gerçekleştirdik. 30’a yakın hayvanımızı ise sahiplendirdik.”

“CAN DOSTLARIMIZ İÇİN HEP BİRLİKTE EL ELE OMUZ OMUZA ÇALIŞMAYA DEVAM EDELİM”

Sokak hayvanlarından sahiplenerek evinde baktığını dile getiren Vidinlioğlu; “Hayvan beslemeyi düşünen tüm hemşehrilerimize sesleniyorum; Geçici Hayvan Bakımevi’mizdeki can dostlarımızı sahiplenebilirsiniz. Onlara bir yuva kazandırabilirsiniz. Gerçekten bu işin mutluluğu bir başka oluyor. Kıymetli öğrencilerimizin can dostlarımıza olan ilgisi ve hassasiyetini görmek mutluluğumu tarif edilemez boyutlara çıkarıyor. Kıymetli öğrencilerimiz önümüz kış, kar yağdığında anne ve babalarınıza bir kap su, bir kap mama ve yem sloganımızı hatırlatın. Sokak hayvanlarımız için, hayatı birlikte yaşadığımız can dostlarımız için hep birlikte el ele omuz omuza çalışmaya devam edelim. Tabi sokak hayvanlarımızı yılda bir gün değil her gün hatırlamalıyız. 365 gün onları korumalıyız. Gelecek nesillerimizin yüksek hassasiyeti sevginin gücünün katlanarak artacağının da bir göstergesi” dedi.

İĞDİGÜL; "KASTAMONU BELEDİYESİ GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ BU İŞİ İYİ YAPIYOR”

Programda konuşma yapan Hayvan Hakları Savunucusu ve ‘Kuruluş Osman’ dizisindeki rolüyle dikkat çeken oyuncu Semih İğdigül ise, yıllardır Türkiye’nin dört bir yanına geziler düzenlediğini ve oralarda sokak hayvanlarının durumunu incelediğini kaydederek; “Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde etkinlik yapabilecek kadar bu işi iyi yapıyor. Belediye Başkanımız Rahmi Galip Vidinlioğlu’na ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRKMEN; "BİZDE ONLARIN YERİNDE OLABİLİRDİK DÜŞÜNCESİYLE YAKLAŞALIM"

Sokak hayvanlarına daha duyarlı davranılması gerektiğine vurgu yapan Sokaktaki Canlar İçin El Ele Derneği Başkanı Özden Neval Türkmen de konuşmasında; “Motosikletiyle 81 ili hayvanlar için dolaşan bir hayvan hakları savunucu olan Semih İğdigül'e minnettarım. Bütün kalbimiz bizim sokaklar da atar. 7/24 sahadayız, onlar bizim her şeyimiz, canımız ciğerimiz. Sokakta ki dostlarımıza karşı lütfen sevgi, hassasiyet, duyarlılık, biraz hoşgörü ve empati istiyoruz. Hayvanlarımızı hep birlikte koruyalım, bizde onların yerinde olabilirdik düşüncesiyle yaklaşalım. Hayvanlar havlıyor, hayvanlar ısırıyor, hayvanlar pisletiyor demeyelim, lütfen bizler çok üzülüyoruz. Toplayın hayvanları, tıkın barınaklara! yok böyle bir şey. 5199 sayılı hayvanları koruma yasası var, 6. maddesi var. Hayvanları barınaklara tıkamazsınız, barınaklara almanın tek bir nedeni vardır; kısırlaştırmak, tedavi edilmek, aşılanmak ve rehabilite edilmek için alınır buda en geç 10 gün içinde alındığı ortama bırakılmak zorundadır. Öğrencilerimize, velilerimize bütün bunları anlatalım. Sokakta ki dostlarımıza daha duyarlı davranmanızı bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

Başkan Vidinlioğlu konuşmasının ardından etkinliğe katılan çocuklara resim defteri ve boyama kalemi dağıttı. Etkinlik çocukların Geçici Hayvan Bakımevi gezisinin ardından sona erdi. (Banu Türkmenoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum